Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Табаков: Тазгодишният Фестивал на рибата и виното уронва престижа на Бургас

Табаков: Тазгодишният Фестивал на рибата и виното уронва престижа на Бургас

Макар озаглавено "Фестивал на рибата", тридневното събитие предложи по-скоро изобилие от месни деликатеси на скара.

През изминалия уикенд Бургас бе домакин на третото издание на Фестивала на рибата и виното. Този път мястото на събитието бе пл. "Тройката". Въпреки по-обширното пространство и по-пъстрата програма обаче някои недостатъци в организацията не само не останаха незабелязани, но предизвикаха и широк обществен отзвук в интернет.

Като например... липсата на риба. Макар озаглавено "Фестивал на рибата", тридневното събитие предложи по-скоро изобилие от месни деликатеси на скара, покрай които се продаваха и риба и морски деликатеси. Но те останаха на заден план сред морето от кебапчета, пържоли, шишчета и печени прасенца. Още в началото БАБХ пък иззе 48 кг месо с изтекъл срок на годност, което допълнително нажежи страстите в Бургас.

Съвсем естествено обществената реакция се превърна и в политическа. Председателят на комисията по туризъм към Общински съвет Живко Табаков вече внесе питане по темата, в което поставя общо 8 въпроса. По думите му, "създалата се ситуация (с фестивала/бел.ред.) е крайно неприемлива, уронваща престижа на Бургас и хвърляща петно върху иначе добрия замисъл на фестивала".

Като организатор на феста бе посочен Георги Енчев (от популярния музикален дует Румънеца и Енчев). Табаков пита по какъв начин е избрана неговата фондация, имало ли е друг кандидат и имало ли е изобщо конкурс и, ако да, по какви критерии е избран именно този организатор. В питането си общинският съветник се интересува и относно концепцията на феста и чия е тя.

Председателят на туристическата комисия иска да знае и каква е статистиката за посещаемостта на феста - колко жители и колко гости са преминали през него в рамките на трите дни, какви приходи е генерирал и колко пари е похарчила Общината като съорганизатор на събитието. Очаква се отговорите на въпросите му да бъдат обявени на предстоящото редовно заседание на Общински съвет в края на месеца.

Припомняме Ви, че идеята за Фестивал на рибата бе приета от местния парламент през 2016-а година. По първоначален план, той трябваше да се състои през втората седмица на септември, като идеята е да се удължи туристическия сезон. Домакин трябваше да бъде Морска гара. Поради ремонтите там през есента на 2016-а, фестивалът бе отложен на няколко пъти, а накрая и преместен на пл. “Св. Св. Кирил и Методий”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега