Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Клаксони, лозунги и газ на червено на автошествието срещу Стратегията за детето в Бургас

Клаксони, лозунги и газ на червено на автошествието срещу Стратегията за детето в Бургас

Проявата привличаше вниманието с клаксони, лозунги и... нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Бургас се включи в поредния национален протест срещу изоставения проект за "Стратегия за детето", който тази седмица премина под формата на автошествие. Макар и сравнително рехава, проявата привличаше вниманието с клаксони, лозунги и... нарушаване на правилата за движение по пътищата.

Около 19:00 часа вечерта в четвъртък шествието премина по бул. "Демокрация". Макар да имаха полицейска охрана, някои от протестиращите решиха да изразят по-бурно мнението си, като преминат на червено през светофара зад "Механотехникума". Въпреки униформените в патрулни коли и на мотори, въпреки пешеходците, които в края на работния ден преминават през отсечката, увлечени от емоции протестиращите прелетяха през кръстовището, развявайки знамена и плакати, предава репортер на "PoligrafF".

Протестиращите в цялата страна се обявиха против промени в Закона за закрила на детето, които според тях "внедряват" стратегията в него, тъй като давали право, а и задължение, на определени лица и институции да "доносничат" за деца в риск. Сред тези, които ще имат задължението да докладват за подозрителни случаи, са служители в болнична и доболнична помощ, педиатри, училищни работници и работници в детски градини.

Този път обаче проявата, организирана в интернет, си навлече и някои негативни коментари. Много потребители на социалната мрежа "Facebook", включително публични личности, популярни блогъри и др. разкритикуваха организаторите, че техният протест съвпада с момент, в който полицията в Габрово разследва тежък случай на домашно насилие, завършил със смъртта на 4-годишно дете.

Както вече Ви разказахме, 31-годишен криминално проявен и осъждан мъж хвърли през моста над река Янтра собствения си син, седмица след като жена му и майка на детето се изнесла от семейния дом. По думите й, тя избягала, защото била подложена на системен тормоз. Не може да даде обяснение защо не е взела детето си и защо не е съобщила в полицията. Случаят засегна един от основните доводи за приемането на Стратегията - по-стриктен контрол на средата, в която децата живеят и растат.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега