Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Либийският танкер "Бадр" се върна в Бургас, предстоят технически прегледи

Либийският танкер "Бадр" се върна в Бургас, предстоят технически прегледи

Вътрешната проверка в РДГП – Бургас не установи нарушения.

Вътрешната проверка в РДГП – Бургас,образувана по отношение въвода в либийския танкер „Бадр” от 21.12.м.г., еприключила, като не са констатирани нарушения или използване на физическа силаи помощни средства от страна на граничните служители. Това обяви на нарочнапресконференция днес главен комисар Светлан Кичиков – Директор на Главнадирекция „Гранична полиция”.

Той разясни, че къммомента кораба отново е на рейд в Бургаския залив, след като вчера служители на„Морска администрация” и „Гранична полиция” са връчили на капитана разпорежданеза връщането на плавателния съд, след почти двуседмичния му престой в извънтериториални води без осъществяване на разрешения еднократен преход до ремонтнабаза в Тузла, Турция.

Шефът на „Морскаадминистрация” – кап. Живко Петров обясни в детайли процедурата по връщане накораба „Бадр”, който към момента е собственост на „Булгаргеомин”, плаващ под панамскифлаг и с украински екипаж. Според кап. Петров кораба е имал разрешение заеднократен преход до турска ремонтна база, в която да се ревизират системитему и да се сертифицират документите за безопасно плаване.

След близодвуседмичен престой в открито море и опасенията, че е възможно да се стигне доразлив и еко-замърсяване, кап. Петров издава разпореждане за връщане на корабав Бургаския залив. Танкерът ще остане тук доабсолютната сертификация на документите за плаване, като не е определенмаксимален времеви период.

Според изискваниятакораба трябва да премине технически прегледи, като за това трябва да се погрижифлагът, под който е плавателния съд.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега