Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Майки на деца с увреждания излизат на протест, искат оставката на Симеонов

Майки на деца с увреждания излизат на протест, искат оставката на Симеонов

Събират и онлайн подписка.

"Не искаме нито прошка, нито извинение от вицепремиера Валери Симеонов. Искаме му оставката. Но не на правителството, а конкретно неговата, заради обидата към децата ни", с тези думи майките на деца с увреждания от палатковия лагер пред Парламента обявиха нов протест за днес. Той ще се състои пред сградата на Министерски съвет. И този път искането на дамите е вицепремиерът да подаде оставка и да бъде лишен от правото да заема управленска длъжност в държавната администрация.

Повод за това е изказване на Симеонов, в което той определя протестиращите като “група кресливи жени, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на пек и на дъжд тези уж болни деца”. Припомняме Ви, че още миналата седмица вицепремиерът коментира във Facebook, че не смята да се извинява и стои зад думите си, които били извадени от контекст. От името на правителството извинение поднесе премиерът Бойко Борисов, който по това време бе в Брюксел.

Майките на деца с увреждания обаче не се трогнаха и веднага насрочиха нова проява. Стартира и онлайн петиция с искане за оставката на Валери Симеонов, която вече набра над 560 подписа. Протестът ще се състои от 12:30 часа, пред сградата на Министерски съвет. Организаторите се заканват да останат на място и да продължат протеста до оставката на вицепремиера.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега