Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мини маратон и велообиколка в Европейския ден без автомобили

Мини маратон и велообиколка в Европейския ден без автомобили

Бургас ще отбележи Европейския ден без автомобили с 5-километров групов маратон и велообиколка. Датата на този импровизиран празник на активния начин на живот съвпада с Деня на независимостта на България, което е още една причина да изоставим автомобилите и да се насладим на хубавия ден.

Бургас ще отбележи Европейския ден без автомобили с 5-километров групов маратон и велообиколка. Датата на този импровизиран празник на активния начин на живот съвпада с Деня на независимостта на България, което е още една причина да изоставим автомобилите и да се насладим на хубавия ден.

Инициативите ще стартират в 9 часа сутринта на 22 септември, в Морската градина, пред Пантеона. Оттам ще тръгне 5-километровият мини маратон. В него може да се включат всички желаещи, без ограничение в пол и възраст (вкл. инвалиди, родители с детски колички, както и с кучета на повод).

Между 10 и 11 часа най-малките бургазлии и гости на града ще се срещнат с Инспектор Хитами за игри и обучение по безопасност на движението. След това ще стартира Велообиколка за всички велосипедисти в Бургас.

Маршрутът започва от Пантеона и ще премине по ул. „24-и Черноморски пехотен полк", ул. „Демокрация“, Бул. „Булаир“, ул. „Цар Петър“, ул. „Хр. Ботев“, ул. „Цар Самуил“ и ул. „Цар Симеон I-ви", за да се върне обратно пред Пантеона.

Организатори на проявата са “Клуб на любителите колоездачи”, Фондация “Безопасни улици от Валя” и Сдружение SOS-ПТП. Те призовават участниците във бягането и велообиколката да носят и Националния флаг на Република България, във връзка с Деня на независимостта на България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега