Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

НАБЧ: Конкурсът за ремонт на сайта на Странджа изглежда предварително решен

НАБЧ: Конкурсът за ремонт на сайта на Странджа изглежда предварително решен

Управата на Природен парк „Странджа“ обяви конкурс за ремонт и разширение на сайта си за сумата от 320 000 лв. Изискванията обаче са на практика невъзможни за изпълнение от по-голямата част от българските компании, твърдят от Национална асоциация „Българско Черноморие”. Това буди подозрение за предварително предначертан изход. В тази връзка, Асоциацията внесе официална жалба до КЗК с искане да започне разследване за провеждане на конкурс при крайно дискриминационни условия.

Управата на Природен парк „Странджа“обяви конкурс за ремонт и разширение на сайта си за сумата от 320 000 лв.Изискванията обаче са на практика невъзможни за изпълнение от по-голямата частот българските компании, твърдят от Национална асоциация „Българско Черноморие”.Това буди подозрение за предварително предначертан изход. В тази връзка, Асоциацията внесе официална жалба до КЗК с искане да започнеразследване за провеждане на конкурс при крайно дискриминационни условия.

Проектът за електронния сайтвключва разширяване на интернет страницата на парка, превеждането й наанглийски език, както и изграждане на цялостна система за електроннопредставяне и подпомагане на дейности с хардуерно и софтуерно обезпечаване. Крайната сума по него възлиза на384 000 лв. с ДДС. Причината за скандално високата цена е факта, че отпарка искат да притежават два собствени сървъра с космическа мощност, какватоизползват създателите на 3D филми вХоливуд.

Към обществената поръчка има иоще едно смущаващо изискване - за доставка на 10 таблета, каквито в България, аи в по-голямата част на света няма, твърдят от НАБЧ. Според изискваниятатаблетите трябва да са противоударни, противоводни, противопрахови.

Проучване на Асоциацията показва,че условията на Обществената поръчка са силно дискриминационни, както по отношениена технологията, изисквана от парта, така и що се отнася до изълнителя. Споредексперти по хардуер и софтуер дори и най-големите фирми в бранша не могат даизпълнят така зададените условия, поради което БАБЧ изразява съмнение, чепобедителят в конкурса вече е известен. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега