Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Над 130 убити при серия атентати в Париж. Оланд обяви извънредно положение /Обновена/

Над 130 убити при серия атентати в Париж. Оланд обяви извънредно положение /Обновена/

Над 130 са жертвите на поне шест координирани атаки, които бяха извършени в Париж в петък вечерта. Над 300 са ранените по непотвърдена информация. Осем от нападателите са убити, съобщават световните агенции.

Над 130 са жертвите на поне шест координирани атаки, коитобяха извършени в Париж в петък вечерта. Над 300 са ранените по непотвърденаинформация. Осем от нападателите са убити, съобщават световните агенции.

По данни на министерството на вътрешните работи на Франция,112 са жертвите от заложническата драма в концертната зала „Батаклан“.Останалите са убити на различни места в града, включително вСен Дени, където е разположен националният стадион, край който вчера прогърмяхаексплозии и изстрели по време на мача между Франция и Германия.Отговорността за кървавите терористични атаки във френскатастолица е поела радикалната групировка „Ислямска държава“ (ИД), твърди италианскатателевизия Sky Tg24.

Президентът Франсоа Оланд обяви извънредно положение в цялатастрана и затвори границите. В Париж бяха разгърнати над 1500 войници. Френският президент Франсоа Оланд отмени визитата си в Турция за срещата на G20. Франция засили сигурността и затвори границите си. Европейските и световни лидери изразиха шок от събитията и заявиха подкрепата си към французите.Известно е, че терористите са били млади хора и са говорили френски. Всички те са загинали, според някои източници, според други част от тях са избягали.

Заради кървавите атентати Франция въведе извънредното положение, което влезе в сила за цялата й територия. Това се съобщава в комюнике на Елисейския дворец след провелото се тази нощ заседание на френското правителство, предаде ТАСС."Указът за въвеждане на извънредно положение е одобрен. Той влиза в сила незабавно за цялата територия на Франция (метрополията и Корсика)", се посочва в документа. Въпреки това Франция съобщи, че няма да затваря летищата си и да преустановява жп връзките.

„Това е война срещу нас. Ще се бием заедно”, написа в туитър бившият френскипремиер Франсоа Фийон.„Стотици” бяха взети за заложници в нощния клуб Батаклан на„Шанз Елизе”. Преди това нападателите стреляли на месо с калашници и убилидесетки. Един от терористите крещял: „Това е заради Сирия” и „Аллах Акбар”. Концертът в залата ебил на рокгрупата Eagles of Death.Настъпила страшна паника, хората тръгнали да бягат, крещели,пуснати били и сирени. Полицията опитала да блокира улици и настанал пъленхаос. Драмата приключи, след като командоси щурмуваха залата и застреляха понедвама терористи.Убитите в залата са 112 души.

Според силите за сигурност на няколкоместа в Париж текат драми с вземане на заложници, предаде в. „Дейли телеграф”.Това са най-кървавите атаки във френската столица от десетилетия.Една от тях стана в ресторант в центъра, друга - в бар край стадион „Стад дьоФранс”, трета - в Халите. Общо са поне 6.

Експлозия разтърси бар край стадиона, на който отборът наФранция играеше приятелски мач с Германия. Френският президент Франсоа Оланд присъствал на мача, когато атакитезапочнали. Той е бил евакуиран в 22:15 часа местно време и отведен въввътрешното министерство. Там е започнал извънредно кризисно заседание сминистрите и премиера Манюел Валс.

Американският президент БаракОбама направи извънредно изявление, в което изтъкна, че е направен опит дабъдат тероризирани невинни граждани и атаката не е просто срещу Париж, а срещуцялото човечество и неговите ценности.

Светлините на Айфеловата кулабяха изгасени в памет на жертвите. Много сгради в САЩ и Канада бяха осветени вцветовете на френското знаме.

* Обновена: 17:00 часа

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега