Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Немските власти арестуваха 21-годишен мъж, заподозрян в убийството на журналистка в Русе

Немските власти арестуваха 21-годишен мъж, заподозрян в убийството на журналистка в Русе

По тялото на младата жена са открити ДНК следи от него.

Немските власти арестуваха 21-годишен мъж, заподозрян в убийството на журналистката Виктория Маринова в Русе. Младежът е от крайдунавския град. По данни на властите, по тялото на младата жена са открити ДНК следи от него.

Вътрешният министър Младен Маринов обяви пред журналисти, че задържаният има криминална регистрация за кражба на цветни метали. Конкретните мотиви за изнасилването и убийството на Маринова не са изяснени. Маринов уточни, че от самото начало на работа и до момента не е изключена нито една версия, свързана както с личния живот на убитата, така и с нейната професионална дейност.

Само през вчерашния ден пред съдия са разпитани множество свидетели, включително и  колеги и близки на жертвата.  На този етап  не може да се твърди, че убийството е свързано с професионалната дейност на жертвата, но задържането на извършителя в никакъв случай не означава преустановяване на работата по всички възможни версии, уточни главният прокурор Сотир Цацаров.

Вътрешният министър посочи, че в рамките на разследването са задържани множество лица, които са освободени след изясняване на алибито им и отхвърляне на съпричастността им. Спрямо 21-годишния русенец била издадена европейска заповед за арест и късно снощи същият е бил задържан от немските власти. Маринов поясни, че той е обитавал на адрес в Русе, близо до мястото на извършеното престъпление. В рамките на работата са иззети достатъчно веществени доказателства, които свързват пряко задържания с местопрестъплението и с жертвата.

Цацаров съобщи, че на задържания са повдигнати задочно обвинения по две престъпления - първото  е изнасилване, за което законът предвижда от 10 до 20  години, второто - за умишлено убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин - престъпление за което НК предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор, или доживотен затвор без замяна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега