Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Нюйоркски съдия постанови: Тръмп няма право да блокира свои противници в Twitter

Нюйоркски съдия постанови: Тръмп няма право да блокира свои противници в Twitter

"Блокирането на потребители, критикуващи президента, е нарушение на Първата поправка на Американската конституция".

Нюйоркски съдия постанови, че американският президент Доналд Тръмп не може да блокира потребители с противоположни политически схващания в социалната мрежа "Twitter". Припомняме Ви, че през лятото на 2017-а година седем души заведоха дело срещу държавния глава, след като бяха лишени от достъп до официалния му акаунт в популярния сайт.

Тръмп обича своя "Twitter" и често изразява позиция чрез социалната мрежа. Придобивайки обаче статут на официален канал за комуникация, официалният акаунт трябва да бъде свободен за достъп от всеки. Това смята съдия Наоми Бучвалд от Манхатън, която отсъди в полза на ищците.

Според нея, блокирането на потребители, критикуващи президента, е нарушение на Първата поправка на Американската конституция*. Според експерти, това решение създава прецедент, който е от огромно значение в щатската правосъдна система. То ще засегне не само президента Тръмп, но и широк гръг от официални лица, използващи интернет сайтове като Facebook, Twitter и други подобни социални мрежи.

Съветът към държавния глава е да "мютне" (заглуши) потребителите, които го критикуват, или които имат различни политически идеали от него. Той обаче няма право да ограничава техния достъп до неговите постове.


* "Първата поправка" гласи, че "Конгресът няма да прави закон относно утвърждаване на религия, или на нейното свободно упражняване; или ограничаваме свободата на словото, или на пресата; или правото на хората мирно да се събират, и да подават петиция пред правителството за поправяне на неправди".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега