Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ОУ "Коджакафалията" ще набляга на чуждите езици, математиката и ИТ

ОУ "Коджакафалията" ще набляга на чуждите езици, математиката и ИТ

Според Общината, това са най-важните дисциплини, които ще помогнат на учениците да се развиват в съвременния свят.

В новото иновативно училище, което се очаква да отвори врати през следващата учебна година с името ОУ "Ал. Г. Коджакафалията" ще се набляга на обучението по чуждите езици, математиката и информационни технологии. Според Общината, това са най-важните дисциплини, които ще помогнат на учениците да се развиват в съвременния свят.

В ефира на радио "Фокус" зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева посочи, че в момента Общината работи активно в няколко посоки, в които ще се извършат иновациите. По думите й, първата е свързана с материалната база.

"Ние сме предвидили там цялата учебна среда да бъде иновативна по управлението на достъпа, управлението на процесите, ученическата мебел, интерактивните пособия, които ще се използват във всяка класна стая", поясни зам.-кметът. 

Ананиева посочи, че другото направление е свързано с въвеждането на нови, различни от сегашните учебни планове и програми. Вече има няколко идеи, сред които акцентът в програмата да бъдат българският и английският език. В рамките на среден курс ще бъде въведен и втори чужд език.

"Другото основно направление, по което ще предложим иновативни методи на работа, е допълнителна подготовка с акцент математика и информационни технологии. Има много ученици, които имат възможност и желание да се развиват в тази посока, а ние виждаме, че бъдещето е в математиката и информационните технологии, на програмирането”, допълни зам.-кметът.

Иновации ще има и по отношение на управлението на училището, като вече има идентифицирана група от изявени учители на територията на община Бургас, с която се провеждат консултации и се обсъждат необходимите документи за регистрацията на учебното заведение като иновативно. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега