Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Общината с ново предприятие: Лица в риск ще се грижат за озеленяването на Бургас

Общината с ново предприятие: Лица в риск ще се грижат за озеленяването на Бургас

Предприятието ще наема социално уязвими лица за срок от 12 месеца.

Общината и екипът на кмета Димитър Николов предлагат да се сформира ново общинско предприятие "Социално предприятие за озеленяване и благоустройство "Зелени асистенти"". Финансовият ресурс на предприятието, в размер на 191 316,57 лв. е 100% безвъзмездна финансова помощ. С тези пари ще бъде осигурена субсидирана заетост на 16 души за срок от 12 месеца, в това число  обучение на 13 от тях в квалификационна степен „Градинар“. 

Социалното предприятие ще има за основна дейност извършване на мероприятия по озеленяване и поддръжка на общински обекти и площи - паркови пространства, зелени площи в отдалечените квартали на гр. Бургас и малките селища на територията на общината, посочва в докладната си градоначалникът.

Програмата ще продължи и след изчерпване на заложения ресурс по оперативна програма. Това значи, че от 2020 година самата Община ще има задачата да си осигури необходимите средства, за да плаща на 10 души персонал.

Хората, които ще бъдат наемани, ще бъдат представители от уязвими групи от обществото, считани за рискови и уязвими и останали по една или друга причина в изолация. Проектът ще осигури препитание на трайно безработни и/или неактивни лица. Те ще преминават 5-месечно обучение, след което ще получават 12-месечен договор за заетост.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега