Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Официално: Общината ще организира Фестивал на рибата и виното през септември

Официално: Общината ще организира Фестивал на рибата и виното през септември

Подготовката му ще бъде финансирана с 20 000 лева общински пари, заложени в бюджета за 2017-а година.

Официално Общината ще организира Фестивал на рибата и виното през септември. Подготовката му ще бъде финансирана с 20 000 лева общински пари, заложени в бюджета за 2017-а година. Фестът ще се провежда през втората седмица на месец септември, каквато бе и първоначалната идея на съветника Ангел Божидаров.

Припомняме Ви, че фестивалът бе включен в културната програма на града през 2016-а година. Поради липсата на уточнение на организатора и непредвидените в първоначалната докладна финанси за подготовката му, "септемврийският" фест се проведе едва през декември. Въпреки участието на спечелилата "Мастър шеф" Севда Димитрова, зимата се оказа неподходящо време за този тип събитие.

Ниските температури, както и наситената с други събития и инициатива програма около Никулден, станаха причина феста да премине някак "между другото", а посещаемостта бе много по-ниска от очакваната. Загуби се и първоначално заложената идея за удължаване на туристическия сезон. Поради тази причина, в първото си заседание на Общински съвет за 2017-а година, преди гласуването на годишния бюджет на Общината, съветниците разгледаха ново предложение от страна на Ангел Божидаров.

В него изрично бе посочено, че фестът ще се провежда през месец септември, а организатор ще бъде Общината. По предложение на Георги Дражев събитието няма да бъде посветено само на рибата и морските дарове, но и на виното. Мотивът за промяната бе, че в началото на септември започва и гроздоберът, което е чудесен повод да се изтъкне лидерската позиция на региона в производството на вино. Освен това, разширяването на тематичния обхват щяло да доведе до по-широко партньорство и повече спонсори и участници.

Допълненото предложение бе прието почти единодушно от общинските съветници. Така рибният фестивал официално стана част от културния афиш на Общината за 2017-а година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега