Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Петима цивилни загинаха след обстрел от Сирия срещу Турция

Петима цивилни загинаха след обстрел от Сирия срещу Турция

Турция поиска от Съвета за сигурност на ООН да предприеме необходимите действия след обстрел с минохвъргачни снаряди от Сирия на турско селище в Югоизточна Турция, при който загинаха петима цивилни, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Турция поиска от Съвета за сигурност на ООН да предприеме необходимите действия след обстрел с минохвъргачни снаряди от Сирия на турско селище в Югоизточна Турция, при който загинаха петима цивилни, предадоха Ройтерс и Франс прес. Загинали са майка и четирите й деца.

Очаква се Съветът за сигурност остро да осъди в декларация с необвързващ характер сирийския обстрел и да поиска от Дамаск да спазва териториалната цялост на съседите си.

Междувременно турската артилерия обстрелва позиции на сирийската армия край границата между двете страни, предаде Франс прес, цитирайки Анадолската агенция. Стрелбата се извършва от турска военна част, разположена в селището Акчакале близо до границата, което вчера бе улучено от сирийския обстрел. Има силни експлозии на сирийска територия, съобщава Анадолската агенция.

Сирия съобщи, че разследва източника на минометния обстрел, при който загинаха петима цивилни в съседна Турция и 13 бяха ранени, и призова към сдържаност, след като Турция в отговор удари мишени в Сирия, предаде Ройтерс.  Белият дом остро осъди сирийския обстрел през границата с Турция и заяви подкрепата си за турския си съюзник, предаде Ройтерс.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега