Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Полицейски рикошет уби имигрант край Средец

Полицейски рикошет уби имигрант край Средец

Бежанец е застрелян от граничен полицай край Средец. Инцидентът е станал при опит за арест на група от над 50 имигранти, за които се предполага че са афганистанци. Вероятната причина за инцидента е рикошет при предупредителен изстрел. Това заяви на пресконференция главният секретар на МВР Георги Костов.

Бежанец е застрелян от граничен полицай край Средец. Инцидентът е станал при опит за арест на група от над 50 имигранти, за които се предполага че са афганистанци. Вероятната причина за инцидента е рикошет при предупредителен изстрел. Това заяви на пресконференция главният секретар на МВР Георги Костов.

"Снощи около 22 часа наш граничен патрул от трима граничари и полицаи в района на ГПУ Средец се е натъкнал на 54 нарушители, незаконно проникнали в страната ни. Всичките нарушители са мъже и към момента са задържани, на видима възраст между 20 и 30 години, във видимо добра форма, заявили са, че са от афганистански произход. По време на задържането имаме данни, че са оказали съпротива. Един от служители е произвел изстрел и, по негови думи, от рикошет е пострадал и впоследствие е починал един от нарушителите на държавната ни граница", заяви Костов.

Категорично беше опровергана първоначалната информация за престрелка между мигрантите и българския граничен патрул. Костов поясни, че патрулът бил пратен на мястото, защото интегрираната система на Гранична полиция е засякла нарушение на границата. Окръжната прокуратура в Бургас е образувала досъдебно производство по случая.

Няма 24-часово задържане спрямо евентуалния извършител. Това каза окръжният прокурор Калина Чапкънова по време на пресконференцията."Прокуратурата беше незабавно уведомена, на място бе изпратен дежурният следовател. Уведомен е и главният прокурор Сотир Цацаров", обясни Чапкънова. "При огледа е иззето огнестрелно оръжие и пълнител в него. В пълнителя е имал 7 патрона при вместимост 8. Бил е възпроизведен само един изстрел. Самата експертиза все още не е извършена.На мястото на инцидента е бил и извършен и повторен оглед.   

Заради безпрецедентния досега в България случай, премиерът Бойко Борисов прекрати участието си на Срещата на върха в Брюксел и спешно излетя към България. На Срещата на върха страната ни ще бъде представяна от президента на Латвия Далия Грибускайте.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега