Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Променят темата на парка с миниатюрите - не била оригинална

Променят темата на парка с миниатюрите - не била оригинална

Два подобни проекта ще бъдат реализирани в най-скоро време в Правец и Велико Търново.

Преди две години Общински съвет реши да даде зелена светлина на нов туристически атракцион - парк на миниатюрите. Първоначално той трябваше да наподобява испанския "Европа парк" и да представлява колекция от умалени макети на европейски забележителности. В последствие обаче бе решено фигурите в него да бъдат посветени на България.

Тази година идеята се оказа крайно неоригинална. Два подобни проекта ще бъдат реализирани в най-скоро време в Правец и Велико Търново. Те са с доста по-големи мащаби и обхват от предвиденото в Бургас. В тази връзка зам.-кметът Йорданка Ананиева входира нова докладна по проекта, с която предлага нова промяна на темата на парка с миниатюрите.

Едната възможност, според общинската администрация, е паркът да бъде посветен само на Черноморието, с акцент върху бургаските забележителности. Вторият вариант, предложен от Ананиева, е атракционът да бъде обвързан с пясъчния фест. Третата опция - да се върне първоначалната идея за създаване на "Парк Европа", посветен на европейските забележителности.

По всяка вероятност това допълнително ще забави стартирането на проекта. Към момента работната група подготвя конкурс за идеен проект, но ако бъде прието предложението на Ананиева, концепцията ще трябва да бъде изцяло променена.

Припомняме Ви, че по предложение на кмета Димитър Николов, паркът на миниатюрите ще се обособи на територията на парк "Езеро" в Морската градина.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега