Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РЗИ препоръча удължаване на дървената ваканция в Бургаско

РЗИ препоръча удължаване на дървената ваканция в Бургаско

От РЗИ съветват 12 и 13 януари да бъдат обявени за неучебни за всички училища.

Заради ниската температура и предепидемичните стойности на заболеваемостта в региона, от Регионалната здравна инспекция препоръчват удължаване на дървената ваканция в Бургаска област. От РЗИ съветват 12 и 13 януари да бъдат обявени за неучебни за всички училища.

Припомняме Ви, че коледната ваканция за българските ученици трябваше да приключи на 5-и януари. Заради лошото време и грипа, МОН обяви за неучебни за всички училища 5, 6 и 9 януари. По решение на директорите и кметовете, в голяма част от страната ваканцията продължи и след тази дата. В Бургаско учениците трябваше да се върнат в класните стаи утре.

Това прави общо пет извънредни почивни дни, които са защитими, резервни дни и за тях не се налага някакво наваксване или отучване. За да се удължи допълнително ваканцията обаче директорите на отделните учебни заведения трябва сами да освободят учениците от занятия.

Данните на РЗИ - Бургас към 9-и януари показват, че заболеваемостта от ОРЗ и грип намалява. Тази седмица са регистрирани 145случая при 196 случая за същия период на предходната седмица. Заболяемосттапрез последните два дни е 71,42 на 10 000 души население, при 96,54 на 10 000души население спрямо предходния период.

Като основна причина за това специалистите посочват ниските температури и дървената ваканция за учениците. Към момента анализите показват, че най-висока е заболяемостта сред децатаот 0 до 4 годишна възраст, следвани от заболеваемостта при лицата между 15 и 29 -годишна възраст. В основната възрастова група характерна за училищна възраст, заболяемостта чувствително е намаляла, именно порадиспрените училищни занимания.

Въпреки това, ниските температури и лошото време се отразяват на здравето и в комбинация с разпространението на ОРЗ и грип, са причина от РЗИ да препоръчат допълнителни почивни дни за децата и младежите.

Обилните снеговалежи, снегонавяванията и заледяванията, както и въведените ограничения и затваряне на пътни участъци от републиканската пътна мрежа и на четвъртокласни пътища и пътни участъци на територията на почти всички общини на област Бургас, също е свързано с различни рискове за учениците и тяхното придвижване до учебните заведения.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега