Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

РИОСВ: Решението за "Силистар" нарушава Закона за устройство на територията

РИОСВ: Решението за "Силистар" нарушава Закона за устройство на територията

Нарушението е административно.

Решението на Общински съвет - Царево за разрешение за изработване на проект на ПУП-ПЗ /план за застрояване/ на имот в района на местността "Силистар" е незаконно. Причината е административно нарушение. Това установи проверка на РИОСВ - Бургас.

Директорът на Инспекцията - инж. Тонка Атанасова е изпратила писма до министъра на регионалното развитие и благоустройството и областния управител на Област Бургас, за да уведоми компетентните органи, че с взетото решение е допуснато нарушение на Закона за устройство на територията. Информацията бе предоставена и на медиите.

Според Закона, заданиетоза изработване на проекта наПУП-ПЗ за имота е следвало дабъде внесено в РИОСВ-Бургас заопределяне на приложимите процедури по реда на глава шеста и глава седма,раздел I от Закона за опазване на околната среда и чл. 31 от Закона забиологичното разнообразие. В РИОСВ-Бургас не е постъпвало такова задание.

Припомняме Ви, че казусът с въпросния предизвика бурни реакции, след като в последния работен ден от миналата седмица Бойко Борисов, в ролята си на председател на ГЕРБ, разпореди на кмета на Царево - Георги Лапчев "да задържи и да не изпълнява решението на Общински съвет".

Градоначалникът заяви на пресконференция, че предложеното от него разрешение е за имот на “втора линия”, която, по думите на Лапчев, не е част от природния парк. Засега нямало инвестиционни апетити, но според градоначалника строителството на ниски сгради щяло да позволи запазването на пътя към ивицата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега