Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ремонтират работилниците на Механото и правят нови кабинети в Електрото

Ремонтират работилниците на Механото и правят нови кабинети в Електрото

Общината спечели финансиране за проекта си "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизиране на инфраструктурата в шест професионални гимназии".

Мащабни проекти предстоят за шест професионални гимназии в Бургас. Сред тях са Механотехникума и Електротехникума, които ще се сдобият с подходящи условия за практическо обучение. В първото учебно заведение ще бъдат ремонтирани работилниците, а второто ще се сдобие с нови специализирани кабинети.

Общината спечели финансиране за проекта си "Подобряване качеството на професионалното образование чрез модернизиране на инфраструктурата в шест професионални гимназии". Той е част от мерките на местната администрация за популяризиране на професионалното образование. Паралелно с ремонтите в сградите ще се прави и "ремонт" на учебните програми, които освен че ще бъдат осъвременени, ще въвлекат в обучението на младите и местния бизнес.

Работилниците в Механото ще бъдат преустроени и ще се въведат мерки за енергийна ефективност. Там се предвижда да бъде внесено ново оборудване - учебни дъски, столове, бюра, метални шкафове, работни маси, кутии за инструменти и др. Обновяването ще засегне кабинетите по електроника, електротехника, двигатели с вътрешно горене, работилниците за шлосери и стругари.

По същия проект, освен нов физкултурен салон, в Електротехникума ще бъдат изградени четири нови специализирани кабинета - за лабораторна практика по ВЕИ, силнотокови, телекомуникационни системи и запояване, компютърна техника и технологии.

Тези мерки бяха представени при поредната тристранна среща между бизнес, образование и Община. В нея участваха директорите на Търговската гимназия, Гимназията по туризъм, Химическия техникум, представители на частни фирми, развиващи дейност в тези направления, ръководството на Индустриален и логистичен парк - Бургас, зам.-кметът Красимир Стойчев, директорът на дирекция "Икономика и стопански дейности" Ивелина Стратева и директорът на РУО - Бургас инж. Виолета Илиева.

За пореден път работодателите се оплакаха, че образованието ни произвежда малко изпълнители и много кандидати за ръководители и администратори. От училищата призоваха частния бизнес да не очаква при тях да постъпват напълно обучени младежи, тъй като трудови навици се придобиват най-добре на работното място. Според тях е добре новопостъпилите да се обгрижват от специално определи наставници, които да им помагат и да ги мотивират.

Всички участници в срещата се съгласиха с констатацията, че е нужна много работа на държавно и местно ниво, за да бъдат убедени днешните деца, че трудът е добродетел. За това е нужно и дейното участие на родителите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега