Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Министър Лечева обеща: Всяка седмица ще инспектират строежа на Арена Бургас

Министър Лечева обеща: Всяка седмица ще инспектират строежа на Арена Бургас

"На този етап наш приоритет е да доведем докрай строителството на зала Арена Бургас. Надявам се всичко да бъде в срок и строителят да си изпълни ангажиментите". Това заяви при посещението си в Бургас днес служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева.

"Преди няколко седмици направихме една от последните ни срещи с Консорциума, който извършва изграждането на зала Арена Бургас. Ръководството на "Академика" всяка седмица ще идва на инспекция, за да види как вървят строително-монтажните дейности. Трябва час по-скоро да бъде приключен договора с Консорциума, който е подписал договор, обществената поръчка, която е проведена, да бъдат приключени дейностите по договора.На този етап наш приоритет е да доведем докрай строителството на зала Арена Бургас. Надявам се всичко да бъде в срок и строителят да си изпълни ангажиментите". Това заяви при посещението си в Бургас днес служебният министър на младежта и спорта Весела Лечева. 

Снимка: Община Бургас 

Тя, областният управител проф. Мария Нейкова и кметът на Бургас Димитър Николов откриха новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по Механоелектротехника и електроника, който ще предоставя възможност за различни спортни дейности и комплексна физкултурна подготовка.„Много пъти сме говорили колко важен е спорта за българските ученици. Той дава много възможности и перспективи за развитие. Затова с радост споделям това ново и модерно спортно съоръжение и ви пожелавам да постигате вашите цели и мечти. Успех на новата придобивка. Големи са усилията на министерството на младежта и спорта да постигне резултати по отношение на спортната инфраструктура и тук е мястото да благодаря на местната управа и администрация, и на кмета на Бургас за това, че положи максимални усилия да реализира този обект. Беше много трудно, с много предизвикателства, но въпреки всичко се увенча с успех. Когато има единение между държава и местна власт, могат да се случват и хубавите неща. Поздравявам всички от администрацията, че направиха това модерно спортно съоръжение, от което имат нужда бургаските деца и подрастващото поколение на Бургас. Пожелавам повече спортна инфраструктура, с която да се гордеем всички“, сподели министърът на младежта и спорта г-жа Весела Лечева.

Снимка: Община Бургас 

„Много спортни награди и медали имат учениците в това училище, въпреки че досега нямаха физкултурен салон, а тренираха в две пригодени за това класни стаи. Тази програма на министерството на спорта е страхотна и бяхме от първите, които кандидатстваха по нея. За съжаление предходното правителство рязко спря тази програма и затова искам да Ви благодаря за това, което направихте, за да продължи програмата и да построим физкултурния салон. Вие се устремихте към създаване, не към прекратяване на тези проекти и това е благодарение на Вас и екипа, който работи в министерството. Това е първият реализиран проект по тази програма и може да послужи като модел за останалите градове как да изграждат тези салони. Физкултурният салон е модерен и се изгражда бързо, защото се използват модулни конструкции. Най-важното е, че е енергоефективен и лесен за поддръжка, защото отоплението и климатизация е пет пъти по-евтина от стандартната за подобно помещение. Сигурен съм, че ще имат желание да го ползват и външни спортни клубове“, допълни по време на откриването кметът Димитър Николов.


Снимка: Община Бургас 

Гостите разгледаха новия физкултурен салон, а учениците демонстрираха възможностите, които той предоставя за различни спортове.Новият физкултурен салон се намира в източната част от двора на Механото, до работилниците на гимназията. Сградата е едноетажна, със застроена площ около 712 кв. м. Физкултурният салон е с три входа – главен, който е от страната на учебните работилници и още два входа откъм спортната площадка.Мултифункционалната спортна зала е с размери 30 на 19 м. и височина 9,40 м. Игрището й е комбинирано и разполага с условия за практикуване на различни спортове като баскетбол, волейбол, хандбал и тенис на корт, както и нови осветителни тела. Около комбинираното игрище има скамейки за ученици, учители и треньори, сгъваеми баскетболни кошове и специална спортна подова настилка. В новата постройка има още кабинет за учителите по физическо възпитание, съблекални с шкафчета за учениците, складово помещение за спортните принадлежности и санитарни възли, съобразени за хора в неравностойно положение.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега