Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Светът е потресен от масовото убийство в училище в САЩ

Светът е потресен от масовото убийство в училище в САЩ

Стрелецът, който уби десетки деца, след като откри огън в училище Кънектикът, е застрелял майка си у дома, преди да се отправи за кървавата разправа в училището, където тя преподавала, предаде ДПА, като се позовава на американски медии.

Стрелецът, който уби десетки деца, след като откри огън в училище Кънектикът, е застрелял майка си у дома, преди да се отправи за кървавата разправа в училището, където тя преподавала, предаде ДПА, като се позовава на американски медии.

След като застрелял майка си, Адам Ланза се качил на колата й и отишъл в училището, където уби 26 души, от които 20 деца, преди да се самоубие, съобщиха Си Ен Ен и Фокс нюз. Мотивите за ужасното престъпление остават неизяснени. Предполага се обаче, че стрелецът е страдал от психическо разстройство. Той живеел заедно с майка си в Кънектикът. Властите казаха, че Адам Ланза е стрелял в две класни стаи, но не дадоха повече подробности.

Европейски лидери изразиха ужаса си от вчерашното клане в начално училище в американския щат Кънектикът и поднесоха най-искрени съболезнования, съобщава Ройтерс. В открито писмо до президента Барак Обама френският президент Франсоа Оланд заяви, че е шокиран от случилото се и че изказва дълбоко съжаление от този акт на неописуемо насилие, довел до толкова много жертви. Британският премиер Дейвид Камерън каза в своя декларация, че "мислите му са с наранените и онези, които са изгубили свои любими същества".

От името на Европейския съюз съболезнования до близките на жертвите, президента и народа на САЩ изказаха шефката на дипломацията Катрин Аштън и председателят на ЕК Жозе Барозу. Канадският премиер Стивън Харпър написа в Туитър: "Каква потресаваща новина. Канадците се молят за учениците и семействата в Кънектикът, засегнати от това безсмислено насилие."

Вчерашната трагедия възкреси спомена за масовото убийство през 1996 г. в шотландския град Дънблейн, когато стрелец изби 16 деца във физкултурния салон на начално училище.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега