Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Сделката за Брекзит е готова

Сделката за Брекзит е готова

Лондон реагира остро.

Сделката за Брекзит е готова. След 20 месеца на преговори, първата чернова бе завършена. Тя е с обем 585 страници и определя бъдещите взаимоотношения между Обединеното кралство и Европейския съюз.

Официалният "развод" между двете страни на сделката ще настъпи на 29 март 2019-а година. Според споразумението обаче Обединеното кралство ще остане част от свободния пазар на ЕС до декември 2020. До тогава ще се налага и поданиците му да се подчиняват на европейското законодателство. Това е и срокът, в който ОК и ЕС ще трябва да изгладят всички подробности, свързани с бъдещото търговско споразумение.

„Ние вярваме в демокрацията и спазването на решението на британския народ. Приетият текст от Европейския Съюз и Обединеното кралство е първата стъпка от един дълъг път. Въпреки това, аз съм оптимист, че това ще положи основите за близки бъдещи отношения между Обединеното кралство и ЕС. Както винаги съм казвал, Обединеното кралство напуска Европейския съюз, а не Европа“ каза председателят на Европейския парламент Антонио Таяни.

„Споразумението трябва да отразява това, че всякакъв краен резултат ще бъде по-лош от пълно членство, като същевременно се защитават интересите на ЕС27 и правата на гражданите. Това показа, че ЕС символизира солидарност и единство между неговите членовете.

Също така искам да уточня, че това е само началото на нова фаза. Европейският парламент ще бъде призован да одобри споразумението и следва да продължи да следи развитията, гарантирайки спазването на нашите червени линии“, заключи председателят Таяни.

Първите реакции в Лондон бяха по-скоро негативни. Днес четирима високопоставени лица в британското правителство подадоха оставки. Става дума за министъра за Брекзит Доминик Раб, държавния министър в неговото министерство Суела Бравърман, министърката на труда и пенсиите Естер Маквей, както и Шайлеш Вара, държавен министър за Северна Ирландия. Мотивите им бяха несъгласие със сделката за Брекзит.

Премиерът Тереза Мей коментира, в опит да успокои страстите в Парламента, че това е най-доброто, на което Обединеното кралство е можело да се надява.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега