Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Солта не влияела пряко на кръвното налягане

Солта не влияела пряко на кръвното налягане

Френски учени опровергаха отдавнашното твърдение, че солта повишава кръвното налягане. Изследователи проследили хранителните навици и здравословното състояние на общо 8 670 души, достигайки до извода, че консумацията на сол няма директна връзка с кръвното на човека.

Френски учени опровергаха отдавнашното твърдение, че солта повишава кръвното налягане. Изследователи проследили хранителните навици и здравословното състояние на общо 8 670 души, достигайки до извода, че консумацията на сол няма директна връзка с кръвното на човека.

Според проучването, комплекс от фактори имащи по-голямо влияние за развитието на хипертония, представляват по-голяма опасност, пише "Daily mail". Такива са злоупотребата с алкохол, наднорменото тегло и възрастта.

Въпреки това, връзка между солта и кръвното все пак има. Хипертониците често консумират повече сол от хората с нормално/ниско кръвно налягане. Това обаче не доказва, че двете са неразривно свързани, твърдят учените. Консумацията на солени храни, най-често нездравословни и поради други причини, вреди цялостно на организма. И тук, обаче, солта е само един от факторите.

Специалистите съветват да не отнемаме само един елемент от хранителните си навици, заклеймявайки го като изконно вреден. Тайната на здравето е в балансираното хранене, а не в липсата на сол или други съставки в диетата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега