Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Станишев: Изборите не бива да бъдат протакани /Обновена/

Левицата се обяви и за задължително гласуване
Станишев: Изборите не бива да бъдат протакани /Обновена/

Формулата програмно правителство в голяма степен е изчерпана. БСП никога не се е плашела от избори. Не смятам, че отлагането с една година е полезно. Отговорното поведение за държавата изисква спешни действия. Изборите не бива да бъдат протакани. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на специална пресконференция в парламента.

Формулата програмно правителство в голяма степен е изчерпана. БСП никога не се е плашела от избори. Не смятам, че отлагането с една година е полезно. Отговорното поведение за държавата изисква спешни действия. Изборите не бива да бъдат протакани. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на специална пресконференция в парламента.

По думите му нито един от сценариите не е еднозначен, трябва за има политически разговори преди да се вземе решение за предсрочни избори. Изборите обаче трябва да станат след приемането на бюджета за следващата година, по думите на лидера на БСП. 

Сергей Станишев се обяви и за задължително гласуване. "Анализът, който си направих, води до извода, че рестартът на държавата изисква промени и законодателни, и конституционни, които да доведат до задължително гласуване“, посочи още той. 

Припомняме, че вчера ДПС предложи като най-удачен вариант правителството на Пламен Орешарски да подаде оставка до четири месеца и до края на годината да се проведат предсрочни избори за Народно събрание. Позицията на партията бе следствие на анализа на изборните резултатити от евровота на 25 май.

Лидерът на БСП изключи вариант изборите да са напролет догодина. Той подчерта, че вчерашната позиция на ДПС затруднява действията на правителството. Тя в немалка степен демотивира министрите за работа по реформи в техните ресори.

Станишев каза още, че отговорното отношение изисква да се решат важни и спешни задачи. "Никой отвън или отстрани няма да ни спаси или да реши проблемите на България", подчерта той. "Умея да нося моята отговорност пред БСП", коментира Станишев, попитан кога ще си подаде оставката. Той допълни, че редица въпроси ще се решават в партията, а не на пресконференцията. По думите му сметките кой ще бъде еврокомисар са вторични след това, което се случва в страната.

"Форматите на управление се определят от българските граждани. В този парламент по същество беше трудно да се мисли за какъвто и да било друг формат при неговия старт. В ЕС резултат на евроизборите стартира процес на разговори за бъдещото формиране на Европейската комисия, работата на Европейския парламент", допълни Станишев.

„Там се очертава като най-вероятен вариант широка коалиция между ЕНП и ПЕС, която да гарантира стабилност на европейските институции. Това, за което Мартин Шулц като наш кандидат и аз като лидер на ПЕС, ще настояваме за промяна на политиките в ЕС. Всяка формула на властта трябва да произтича от политика, която е необходима и полезна за страната”, посочи Станишев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега