Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Учени превръщат водорасли в суров петрол за минути

Учени превръщат водорасли в суров петрол за минути

Американски учени са открили начин да превърнат водорасли в източник на суров петрол, пише "domesticfuel.com".

Американски учени са открили начин да превърнат водорасли в източник на суров петрол, пише "domesticfuel.com". Изследователи от университета в Мичиган са разработили метод подобен на готвенето в тенджера под налягане: за минути могат да превърнат водорасли в суров петрол. Водораслите се подлагат на топлинна обработка и за минути 65% от зелената тиня се превръща в сурово биогориво.

"Опитваме се с морски организми да имитираме процеса в природата, при който се получава суров петрол", заяви проф. Фил Савидж от университета.   За да направят биогоривото, проф. Савидж и колегите му поставят стоманена тръба с мокри водорасли, запушват краищата й и я заравят в пясък с температура близо 600 градуса Целзий. Според професора идеалната температура на водораслите трябва да е около 300 градуса по Целзий, след това учените вадят тръбата от пясъка.

Все още не е сигурно дали методът на учените от мичиганският университет е по-бърз и по-евтин от използваните други до сега. Въпреки всичко професор Савидж и колегите му се надяват съвсем скоро да усъвършенстват експеримента си и той да намери приложение.

Производителите на биогориво на базата на зелена тиня в момента първо изсушават водораслите и след това извличат гориво от тях. Цената на подобно гориво е прекалено висока. "Компаниите знаят, че този метод не е икономичен и търсят начин да използват мокри водорасли, както и ние", поясни проф. Савидж.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега