Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бачийски: Проектът за Равнец нарушава решение на Министерски съвет

Бачийски: Проектът за Равнец нарушава решение на Министерски съвет

По думите му, в проекта на Общината летищната инфраструктура няма да бъде запазена. Това било хем незаконно, хем в ущърб на икономиката.

Проектът за Индустриална зона - Равнец нарушава решение на Министерски съвет, категоричен е зам.-председателят на ПП СЕК, Константин Бачийски. Освен това, според него, ако на предстоящата сесия на Общинския съвет бъде гласуван и приет вариантът за ПУП на общинска администрация, Бургас може да изгуби едно от ключовите си предимства пред инвеститорите от цял свят.

В посочения от Бачийски "общински проект", съществуващите летищни съоръжения няма да бъдат запазени, което ще отнеме възможността за изграждане на карго летище в Равнец. Планирано е върху пистите на бившето военно летище да бъдат обособени зелени площи и зони за спорт, а без никакво отстояние от тях, да бъдат оформени парцели за производствени сгради. Според нормативната база за обслужване на полети „страничните ивици за безопасност“, от двете страни на пистата трябва да бъдат от 60 метра до 75 метра, в зависимост от самолетите.

"Премахването на пистите е икономически „автогол“ и сериозно нарушение на решението на Министерски съвет, което при прехвърлянето на собствеността върху базата в Равнец постави категорично условие да бъдe запазено функционалното предназначение на летателните полета", коментира общинският съветник.

Преди седмица, Константин Бачийски представи концепцията си за развитие на старото военно летище в Равнец под формата на Свободна безмитна зона с „карго“ летище. Той е презентирал проекта си на икономически форуми в Санкт Петербург, Русия, Шанхай и Пекин, Китай и в Дубай. Вече има заявен интерес от китайски и турски компании за включване в проекта на Бачийски, за изграждане на карго летище със свободна безмитна зона. Един от участниците в конкурса за концесия на летище „София“ също е изразил готовност за обсъждане на параметрите на бъдеща инвестиция.

На предстоящата сесия съветникът от ПП СЕК ще призове колегите си от Общинския съвет, да проявят далновидност и да не унищожават шансовете на Бургас да привлече инвеститори от световен мащаб. За целта той ще предложи да бъдат осигурени регламентираните от Закона отстояния от пистите и осигурени възможности за обслужване на полети в Равнец, съгласно изискванията на Министерски съвет.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега