Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Две положителни проби за Covid-19 бяха изолирани у нас

Две положителни проби за Covid-19 бяха изолирани у нас

Подозрения за новия коронавирус има при 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово.

Две положителни проби за Covid-19 бяха изолирани у нас вчера. Това съобщиха на извънреден брифинг от Националния оперативен щаб късно снощи. Подозрения за новия коронавирус има при 27-годишен мъж от Плевен и 75-годишна жена от Габрово. Днес се очаква да излязат и резултатите от повторните проби на пациентите.

Двамата са в стабилно здравословно състояние. Изолирани са веднага, като отделенията, където са настанени са поставени под карантина. Издирени са лицата, за които се смята, че са имали контакт, за да бъдат изследвани. о първоначални данни техният брой наброява не повече от 30 души, в това число и медицинският персонал, обслужващ двамата пациенти в болнични условия, коментира главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той посочи, че инфекциозните отделения в Габрово и Плевен вече са поставени под превантивна карантина и там няма да бъдат настанявани нови пациенти.

Контакните лица, със съдействието на Министерството на вътрешните работи и Регионалните здравни инспекции към Министерството на здравеопазването, вече са издирени и протича набиране на проби, чиито първи резултати се очакват в рамките на днешния ден, посочи още доц. Кунчев.

Нови тестове бяха назначени за потвърждение на заразата, тъй като пробите им се оказали съмнителни. И при двете лица са направени три вида тестове – два от които (референтният тест на Световната здравна организация и тест-британско производство) са с положителни резултати, а третият тест (който е испански) – дава отрицателни резултати и при двамата пациенти.

По тази причина предстои допълнително изследване на повторно взети от лицата проби, които вече пътуват към София.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега