Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Огнян Кунчев: 95% от населението е преболедувало COVID-19

Огнян Кунчев: 95% от населението е преболедувало COVID-19

Според него поне по 10 000 души, заразени с COVID-19 на ден, въобще не се регистрират

"Не можем да кажем, че има пик на COVID-19, защото това е пик на подвариант, след месец идва пик на друг подвариант. Хората у нас не ходят да се регистрират". Това заяви в „Твоят ден” по NOVA NEWS проф. Огнян Кунчев от Института по информатика и математика към БАН. Той даде пример с Румъния, където хората се регистрират 3 пъти повече. Кунчев допълни, че същинският пик на заболеваемостта от COVID-19 е бил през октомври, ноември и декември 2021 г. „Тогава 65 000 души за година и половина починаха”, заяви Кунчев.

Според него поне по 10 000 души, заразени с COVID-19 на ден, въобще не се регистрират.Експертът по епидемиология на инфекциозните болести д-р Христиана Бацелова заяви, че в момента няма притеснителни данни по отношение на протичане на заболяването при различните подварианти.Проф. Кунчев каза още, че няма придобит имунитет от вариант на вариант на коронавируса. Според него 95% от населението вече се е сблъскало с COVID-19. Д-р Бацелова посъветва хората да не се самолекуват, а да се обърнат към специалист.

 „Има значение каква е симптоматика и дали лицето е с придружаващи заболявания”, каза тя. По думите е добре хората с хронични заболявания да потърсят специалист, дори при леки симптоми.При грипа има увеличение на новорегистрираните случаи, най-висока е заболеваемостта при децата до 5 години, каза д-р Бацелова.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега