Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Дракалиев пита Общината: Премахнати ли са установените незаконни къщи в кварталите

Автор: "PoligrafF", от 18.01.2019 0
Съветникът е входирал питане за кварталите Рудник и Черно море.

В кой квартал на Бургас или съставно селище на общината са предприети действия по премахване на незаконни строежи от началото на мандата до днес и колко е броя на премахнатите постройки? Въпросът е внесен в деловодството на Общинския съвет от общинския съветник Георги Дракалиев.

”През 2017 г., към мен се обърнаха жители на кв. Рудник, протестиращи срещу арогантното и безнаказано поведение от страна на някои цигани, и по-специално придошлите от Сливен и заселили се в Рудник преди няколко години”, припомня Дракалиев. В подадените тогава сигнали се твърдеше, че в махалата и вилната зона на квартала масово се строят жилищни сгради, без издадени разрешения.

”Аз посетих района около Мелницата, реката Дермен дере, т.нар. „Бата махала”, както и зад училището в махалата, и останах със същото впечатление. Във вилната зона, освен че видях „къщи“, които купуват незаконно ток от съседите си, попаднах и на нелегален магазин, находящ се в един от копторите. Там специално ми обърнаха внимание на пиянските изблици на някои сливенски цигани, които живеят в незаконно построени сгради, но това не им пречи да смущават съседите си със силна музика досред нощ и да ги тормозят и заплашват, когато последните решат да си потърсят правата”, пише общинският съветник.

Хората тогава се възмущаваха, че в квартала има незаконно изградени големи къщи, но за тях не се плащат абсолютно никакви данъци. Те твърдяха, че много от сградите са построени върху общински имоти, а в някои от тях има дори по няколко постройки, при това санирани, за които не се плаща данък. Върху тротоарни площи има изградени постройки, а също и стълбища, което затруднява пешеходците.

В резултат на това Георги Дракалиев изиска проверка в кв. Рудник и кв. Черно море от страна на Община Бургас. Бяха установени 122 броя масивни и полумасивни постройки. За всички описани сгради, не са били представени строителни книжа и документи за собственост за поземлените имоти.

„С две думи – те са незаконно изградени и при това най-вероятно върху общински, държавни или чужди частни имоти”, казва Георги Дракалиев.

В новото си питане до Община Бургас той се интересува дали са премахнати вече описаните незаконно изградени постройки в кв. Рудник и кв. Черно море и има ли установени други незаконно изградени строежи от пета категория, на територията на общината.

Добави в Svejo

Poligraffски погледнато

Ще настъпят по-добри времена за всички! Очакваме ги с нетърпение и…
» архив

Poligraffски забавно

* Блондинка се вози в експериментално такси, управлявано от робот, и си разсъждава на глас:
- Това е толкова странно, машина да управлява такси!
Роботът отговаря с метална интонация:
- Госпожо, аз бях бизнес робот от най-висок управленски клас. Работил съм за НАСА и ЦЕРН.
- И сега караш такси???
- Да, госпожо. Съсипаха я тая държава.


* В автобус до момиче с татуировка седи възрастна жена и удивено я разглежда.
- Бабче, за първи път ли виждаш татуировка?
- Момиче, виждала съм повече татуировки от татуист, но 25 години съм живяла в Китай и не мога да разбера, защо на врата ти пише "Не замразявай повторно".


* Извадиш тавата да хапнеш малко, и като се почне едно изравняване...


* По телефона:
- Здрасти муцка, кво праиш?
- Ми на, унищожавам уликите, доказващи родствените ми връзки с хобитите.
- Кво?
- Кво, кво! Епилирам си краката!


* Фразата "Ти си последният човек, на когото бих искал да причиня болка", навежда на две мисли:
1. Този човек има списък.
2. Аз съм в този списък.

Анкета

Опасявате ли се от водна криза във Вашия град?

Да, с тази липса на дъжд от месеци. Да, очевидно някой прави далавери. Не, мисля че темата се преекспонира След Перник ще се вземат мерки, за да няма и други градове с режим
виж резултатите или