Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Имейл адресите на водачи, закупили е-винетка, се оказаха достъпни онлайн

Имейл адресите на водачи, закупили е-винетка, се оказаха достъпни онлайн

Засегнати от бъга в системата са потребителите, които са платили таксата си през официалния сайт на АПИ и са попълнили адреса си при транзакцията.

Имейл адресите на водачи, закупили е-винетка, се оказаха достъпни онлайн, на сайта на БГтолл. Засегнати от бъга в системата са потребителите, които са платили таксата си през официалния сайт на АПИ и са попълнили адреса си при транзакцията.

За проблема с изтичането на данни алармираха водачи в социалните мрежи. Два дни след първата публикация по темата, недостатъкът на системата продължава да функционира, показаха проверки на "PoligrafF".

Проблемът с изтичането на имейл адресите идва от практичната функционалност на сайта, която позволява проверка на валидността на електронната винетка. Справката се прави по номера на автомобила.

След като се отвори справката, чрез бутона за настройки потребителят може да подаде сигнал до АПИ. Опциите за обратна връзка са по телефона или по имейл. Избирайки опцията имейл, в полето за адрес се появява посочената при заплащането на таксата електронна поща.

Изтичането на имейл адресите може да бъде и опасно, предупреждават специалистите по киберсигурност. Потърпевшите могат да станат жертва на фишинг атаки, измами, злоупотреби. Чрез имейл адреса Ви обаче може да се достигне и до по-подробни лични данни.

Припомняме Ви, че според еврорегламента за личните данни, имейл адресът спада в тази графа, особено ако името Ви е персонифицирано (напр. име.фамилия@дружество.com).

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега