Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Строеж спря достъпа до митичната скала "Германката" край Созопол

Строеж спря достъпа до митичната скала "Германката" край Созопол

Телена ограда, обезопасяваща строежа на частни вили, възпрепятства преминаването на автомобили и пешеходци към местността.

Строителен обект спря достъпа до митичната скала "Германката" край Созопол. За това алармират граждани в социалните мрежи. Телена ограда, обезопасяваща строежа на частни вили, възпрепятства преминаването на автомобили и пешеходци към местността.

"Въдичарите, които са били там, са били брутално изгонени! Полуостровът и невероятните фиорди, култово място за поколения туристи и рибари, практически остава само за частно ползване", пише Петко Горанов, който разпространи снимки от мястото във "Facebook". Според информационната табела, строителните дейности ще продължат 210 дни.

"Това е поредният от много случаи с предотвратен достъп до фиордите, които са държавна собственост", коментира пред "PoligrafF" авторът на сигнала. Той изтъква, че в района има вече доста частни комплекси и хотели, които отрязват достъпа до живописния бряг, който остава държавна собственост, но само по документи.

"Отделно стои въпросът, след като конкретният случай се отнася за т. нар. “Защитена територия “Колокита”, какво й е защитеното, след като строителството там е разрешено, макар и със занижена интензивност, която много често се нарушава", отбеляза още Горанов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега