Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Събарят опасната стара поща в "Изгрев"

Събарят опасната стара поща в "Изгрев"

Развръзката по случая с изоставената пощенска станция предстои.

Капанът за животи в „Изгрев“ скоро ще бъде изравнен със земята, а на негово място ще се издигне нова жилищна кооперация. Развръзката предстои. Това научихме днес от собственика на старата пощенска станция в ж.к. „Изгрев“.

Припомняме Ви, че миналата седмица, по сигнал на „PoligrafF“, Общината назначи проверка на опасната сграда пред блок 23 на бургаския комплекс. Първоначалният оглед е извършен още на 27 март, като полупорутената постройка бе оградена с хартиена лента.

Междувременно, от Български пощи демонтираха старата табела, указваща, че сградата е била пощенска станция. Дни по-късно предпазната лента, ограничаваща достъпа, стана жертва на посегателство. По случая обаче се работи.

„Още тогава разпоредихме обезопасяване на сградата, която е собственост на частна фирма. Изпратили сме предписание за незабавното й ограждане и ограничаването на достъпа“, каза пред репортер на „PoligrafF“ зам.-кметът по строителство Чанка Коралска.

Тя подчерта, че със случая се е заела постоянната Комисия по член 196 на ЗУТ, която предстои да изготви окончателна експертиза и заключение, въз основа на които да бъде издадена заповед съответно за укрепването или събарянето на сградата.

До тук обаче правомощията на Общинска администрация приключват. А „топката“ е в полето на собственика на имота – частна фирма, регистрирана в Черноморец. Екипът ни успя да се свърже със собствениците, които поеха ангажимента да предприемат мерки по събарянето на сградата.

По думите на Здравко Петров – единият от основателите на фирмата, в момента се разработва проект за изграждането на жилищна кооперация на този терен. Старата пощенска станция по всяка вероятност така или иначе щяла да бъде разрушена до края на настоящата година.

Петров обаче обеща да вземе предвид предписанията на Общината, както и нашия сигнал, и да се погрижи имотът му да престане да бъде дом на клошари и наркомани, екстремно предизвикателство за деца и младежи, капан за животи...

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега