Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

1 000 лева глоба и отнемане на книжка за шофьор, нарушил ограничения при бедствия

1 000 лева глоба и отнемане на книжка за шофьор, нарушил ограничения при бедствия

Поправката в Закона за движение по пътищата бе разгледана на второ четене днес.

1 000 лева глоба и отнемане на книжката за срок до три месеца грозят водачите, които не спазват временните ограничения, наложени от властите заради неблагоприятни метеорологични условия. Тази нова санкция бе приета от Народното събрание днес.

Поправката в Закона за движение по пътищата бе разгледана на второ четене днес. Според същия нов текст, ако собственик допусне водач да наруши забраната, се спира колата от движение до три месеца. Поправките в ЗДП бяха инициирани след последните снежни бури в страната.

Промени бяха приети и в Закона за акцизите и данъчните складове, информират от пресцентъра на Парламента. За “малки обекти за дестилиране” отново ще се смятат съдовете с вместимост до 1 000 литра, включително. Припомняме Ви, че в края на 2015-а бяха приети промени, които определяха малките казани за ракия като съдове до 500 литра, но това разгневи производителите.

Сега предишния регламент бе върнат. След гласуването на измененията всяко домакинство ще има право да произвежда в домашни условия не повече от 10 хектолитра чист алкохол на година от грозде и плодове собствено производство за лично потребление.

За издаване на лиценз за управление на данъчен склад ще се подава писмено искане до директора на Агенция "Митници", което трябва да съдържа документ, доказващ, че дестилационните съоръжения за производство на етилов алкохол, дестилати и спиртни напитки са закупени от лице, регистрирано по Закона за виното и спиртните напитки, предвиждат промените.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега