Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

10% данък върху лихвите по депозитите от януари

10% данък върху лихвите по депозитите от януари

Данък върху лихвите по депозитите ще има. Правителството предлага с проектозакона за бюджета облагане на лихвите по депозитите на физическите лица с данък от 10%, каза Дянков пред журналисти.

Данък върху лихвите по депозитите ще има. Правителството предлага с проектозакона за бюджета облагане на лихвите по депозитите на физическите лица с данък от 10%, каза Дянков пред журналисти.

По думите му България е останала единствената държава в ЕС, която не облага тези лихви. Приходите в бюджета от тези лихви ще бъдат около 120 млн. лева, но целта с въвеждането на този налог е да има справедливост, а не толкова финансов ефект, заяви вицепремиерът.

В Закона за данъците върху доходите на физически лица се предвижда доходите от лихви по влогове и депозити в търговски банки, клонове на чуждестранни банки, установени в държавата-членка на ЕС и в други държави членки по споразумението за европейското икономическо пространство да бъдат изключени от обхвата на необлагаемите доходи, посочи министър Дянков.

В България има единен данък подоходен върху физическите лица и търговските лица и той е 10%. Необлагането на лихвите от депозитите е едно изключение и това е регресивно, защото по-големи банкови депозити имат по-богатите, каза още вицепремиерът, цитиран от "Фокус".

Той обясни, че хората, които работят на минимална работна заплата плащат данък, а други, които имат голям капиталов доход и го държат в банка в момента не плащат такъв данък. В България под 10% от населението има депозити над 20 000 лева, добави Дянков.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега