Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

102 първокласници ще прекрачат училищния праг в Община Камено

102 първокласници ще прекрачат училищния праг в Община Камено

Всички детски и учебни заведения в община Камено са напълно готови да посрещнат новата учебна година.

Всички детски и учебни заведения в община Камено са напълно готови да посрещнат новата учебна година. В тях вече са доставени без изключения необходимите учебници и учебна документация.

102 първокласници ще прекрачат прага на училището в първия учебен ден. Към настоящия момент са записани 383 деца в целодневните детски градини и 819 ученици в училищата. За всички деца, които подлежат на задължително обучение, са осигурени места в детските градини.

От общинска администрация посочват като сериозно постижение, че и през тази учебна година е осигурено столово хранене във всички училища за учениците, обхванати на целодневно обучение. Изградени са т.нар. „кухни-майки”, от където ще се разнася храна за НУ „Братя Миладинови” с.Кръстина и ОУ „Христо Ботев” с.Трояново.

В срок приключи и обществената поръчка за извозването на деца и ученици до 16-годишна възраст, подлежащи на задължително обучение и за специализиран превоз на учители. Осигурени са три ученически автобуса собственост на общината. От общината са гарантирали и отоплението с предварително доставени дърва за огрев за целия отоплителен период. В бюджета бяха планирани 36 000 лв. за ремонт на ЦДГ, от които 16 000 лв. за капитален ремонт и 20 000 лв. за текущ ремонт. Около 13 000 лв. бяха изразходвани за ремонт на отоплителната инсталация на старата сграда на ЦДГ „Слънце” гр.Камено, а около 3 000 лв. бяха вложени за подмяна дограмата на ЦДГ с.Черни връх.

Ремонтирани бяха кухните на ЦДГ с.Тръстиково и ЦДГ с.Трояново. Извършено бе освежаване на материалната база в ЦДГ с.Свобода, с.Кръстина и с.Винарско. Най-значителни подобрения бяха направени в ЦДГ „Детелина” с.Русокастро. Към съществуващата сграда бяха пристроени спални, занимални и сервизни помещения.

Средства за поддържане и обновяване на материалната база бяха отделени и в учебните заведения. Тъй като през изминалата учебна година СОУ „Христо Ботев” гр.Камено и ОУ „Христо Ботев” с.Трояново бяха вложени значителни средства за саниране, ремонт и обновяване на материалната база, през тази година там бяха извършени само частични ремонти. По-значителен ремонт бе направен в ОУ „Иван Вазов” с.Русокастро, където бяха изразходвани 24 000 лв. за цялостно обновяване на училището, като се промени облика на всички класни стаи. Закупено беше обзавеждане за около 4 000 лв.

В началното училище „Братя Миладинови” с.Кръстина бе изградена нова вътрешна тоалетна с шест клетки. Подновена бе канализацията и водопроводната инсталация, освежени бяха столовата и физкултурния салон.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега