Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

109 подпийнали шофьори са заловени при декемврийската TISPOL операция

109 подпийнали шофьори са заловени при декемврийската TISPOL операция

По време на декемврийската TISPOL операция за контрол на движението по пътищата, на територията на цялата страна са проверени общо 10 457 шофьори.

По време на декемврийската TISPOL операция за контрол на движението по пътищата, на територията на цялата страна са проверени общо 10 457 шофьори. Установени са 115 нарушители - 109 от тях са шофирали след употреба на алкохол, а 6 - след употреба на наркотични или упойващи вещества. Това показва статистиката на ГД „Охранителна полиция“ за времето между 8-и и 14-и декември.

Макар акцентът да бе върху установяването на нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, по време на операцията водачите бяха проверявани и за наличието на задължителна застраховка “Гражданска отговорност”. Служителите на реда са установили 124 нарушения, по които са съставени актове по Кодекса на застраховането. 

По време на акцията са установени и редица криминални престъпления: 3 случая на притежание на наркотици; 2-ма нелегални имигранти; заловени са 3-ма обявени за издирване; и са открити 8 други криминални прояви.

Според статистиката общо проверените моторни средства са 12279, а констатираните процентно нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, са значително по-малко. Най-много са засечените нарушения в Перник, следвани от Добрич и Шумен, а най-нисък процент има на територията на Видин, Ловеч, Монтана, Разград, Силистра и Смолян.

Резултатие от последната операция доказват още веднъж, че провежданите масови кампании по пътна безопасност и засилен контрол едновременно във всички Европейски страни има изключителен превантивен ефект и оказва положително въздействие върху поведението на водачите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега