Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

12 лайнера отказаха да посетят Бургас заради ситуацията в Крим

12 лайнера отказаха да посетят Бургас заради ситуацията в Крим

Българското правителство одобри промени в тарифата за пристанищните такси, събирани от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. Така дължимата тонажна такса за пътническите кораби, която формира средно половината от дисбурмента за посещение в българските круизни пристанища се намалява с 14 %. Основната цел на държавата с тази промяна е насърчаване развитието на круизния бизнес в България и преодоляване на различията в ценообразуването със съседните страни по дестинацията. Инициативата за оптимизиране на таксите и цените на услугите за крузните кораби започна от Бургас.

Българскотоправителство одобри промени в тарифата за пристанищните такси, събирани отДържавно предприятие „Пристанищна инфраструктура”. Така дължимата тонажна таксаза пътническите кораби, която формира средно половината от дисбурмента  за посещение в българските круизни пристанищасе  намалява  с 14 %.  Основната цел на държавата с тази промяна е насърчаванеразвитието на круизния бизнес в България и преодоляване на различията вценообразуването със съседните страни по дестинацията. Инициативата заоптимизиране  на таксите и цените науслугите за крузните кораби започна от Бургас.

Още през есента на 2014 година ПристанищеБургас, заедно с другите ангажирани страни, коитопредоставят услугите - пилотски, маневрени,влекачни,швартови, агентийски и туристически, обединиха усилията си за намаляванена  цените на всеки един от участниците вобслужването на круизните кораби. Първата стъпка бе направена от ”ПристанищеБургас” ЕАД, което намали таксата за обслужване на пасажер и тя вече е 5 евровместо 6 евро. Останалите частни компании също оптимизираха своите тарифи.  Последното предложение от страна наМинистерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията занамаляване на пристанищните такси  запореден път доказва, че визията за развитие на круизния бизнес в България е сясна и дългосрочна перспектива.

”По тозиначин  крайната цена-дисбурсмента,който ще заплащат занапред пасажерските кораби, които акостират на бургаскотопристанище ще е конкурентна на останалите портове като Одеса, Констанца, Сочи. Решението на Министерскисъвет идва в точното време, тъй като поради сложната ситуация в Украйна и Русия повечето круизни оператори  отказват посещения в Черно море. Убедени сме,че оптимизираните ценови нива ще подействат стимулиращо на круизните оператори  относно посещенията в българските морскипристанища”, каза Диян Димов, изпълнителен директор на Пристанище Бургас.

Пристанище Бургас е една от атрактивните и бързоразвиващи се круизниточки. Основните предимства на новата Морската гара Бургас е дълбочината идължината на корабните места, позволяващи безопасно  акостиране нанай-големите пътнически кораби. Прилежащата инфраструктура също създава условияза бързо и качествено обслужване на пасажерите. През миналия круизен сезонбезпроблемно  в Бургас  бяха обслужени 27 пътнически лайнера с42 000 туристи.  За сезон 2015предварително бяха заявени 31 посещения на крузини кораби, с нарастване напасажерите до 48 000 , като те са договорени в предходните две години при старите ценови нива.

С намаляването накрайната цена обаче пристанище Бургас и останалите български куризни пристанищаще са още по-атрактивни за круизните оператори. Към момента  за сезон  2015 година за Морска гара Бургас  от съгласуваните 31 посещения са отказани 12 кораба. Причината,  която изтъкват  корабособствениците е невъзможността тезикораби да посетят и последващите пристанища по дестнация Черно море – Одеса,Ялта, Сочи. Големите крузни компании официално са обявили на своите сайтове, чеотказват морски пътувания по дестинация Черно море, заради извънреднатаситуация  на Кримския полуостров. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега