Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

14-годишна ромка скочи от четвъртия етаж, оцеля и роди здраво бебе

14-годишна ромка скочи от четвъртия етаж, оцеля и роди здраво бебе

Бургазлийката Живка се опитала да избяга от родилното отделение, след като лекарите отказали да я изпишат. Не знаела термина си, но специалистите решили, че трябва да остане под наблюдение до раждането.

Бременна 14-годишна ромка скочи от четвъртия етаж на Акушеро-гинекологичния комплекс в Русе, оцеля и роди напълно здраво момченце, пише в-к "Монитор". Бургазлийката Живка се опитала да избяга от родилното отделение, след като лекарите отказали да я изпишат.

Бременната тийнейджърка била приета с контракции на 31-ви януари. Не знаела термина си, но специалистите решили, че трябва да остане под наблюдение до раждането. В понеделник сутринта момичето заявило, че не му се стои повече в отделението по патологична бременност и иска да си ходи.

Лекарите й обяснили, че в нейното състояние няма как да я пуснат, затова Живка решила да скочи от четвъртия етаж. Нямала намерение да се самоубива, а просто да се прибере у дома. За щастие, младата ромка паднала върху козирката и се отървала само с фрактура на ръката.

Заради бебето бил сформиран екип от десетина лекари, които приложили секцио. Операцията минала успешно и на бял свят се появило здраво момченце с тегло 2200 грама и дължина 49 сантиметра.

Това е най-младата родилка за русенската болница тази година. През 2015-а през АГ комплекса минали осем родилки под 16-годишна възраст. Според началника на комплекса - д-р Георги Хубчев, държавата трябва да вземе спешни мерки срещу масовите раждания на непълнолетни и малолетни ромки.

„Сега болницата ще плати сигурно 10 000 лева за обгрижването на това момиче и бебето й. Трябва да има закон, не е достатъчно съдът да налага само глоба от 1000 лева на мъже, които живеят с малолетни и непълнолетни”, коментира д-р Хубчев. Той каза също, че в АГ комплекса са се обаждали роднини, които обаче не питали как е родилката, а се интересували само дали бебето ще оцелее.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега