Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

15 години затвор за банковия обирджия от Сливен

15 години затвор за банковия обирджия от Сливен

Наказание 15 години лишаване от свобода при първоначален строг затворнически режим да изтърпи Стефан Петров Стефанов от гр. Сливен, постанови Апелативен съд – Бургас. С решение от 19.02.2014 г. въззивният съд потвърди присъдата на Окръжен съд – Сливен, в частта, с която подсъдимият Стефанов е признат за виновен за опит за въоръжен грабеж и осъден на 12 години лишаване от свобода.

Наказание 15 години лишаване от свобода припървоначален строг затворнически режим да изтърпи Стефан Петров Стефанов от гр.Сливен,  постанови Апелативен съд –Бургас. С решение от 19.02.2014 г. въззивният съд потвърди присъдата на Окръженсъд – Сливен, в частта, с която подсъдимият Стефанов е признат за виновен заопит за въоръжен грабеж и осъден на 12 години лишаване от свобода.

Като тованаказание е било увеличено с още 3 години лишаване от свобода в размер на 15години лишаване от свобода. Пресцентърътприпомня, че делото бе разгледано отново след като Върховният касационен съдотмени решение на Апелативен съд – Бургас от 05.07.2013 г. само относно размерана наложеното на подсъдимия Стефанов наказание, а потвърди съдебния акт востаналата му част.           

Вднешното си решение Апелативен съд – Бургас посочва, че след неколкократноразглеждане на делото от три съдебни инстанции, той трябва да обсъдизаконосъобразността и справедливостта на наложеното от първата инстанциянаказание за извършеното от подсъдимия престъпление по чл. 199 ал. 2 т. 2 и т3.от НК и за справедливия размер на увеличението му.При настоящоторазглеждане на делото, Апелативен съд – Бургас, намира, че Окръжен съд –Сливен, законосъобразно е признал Стефанов за виновен за извършения опит заграбеж от банков клон като е отчел доминиращата роля на отегчаващите винатаобстоятелства. Правилно при определяне размера на наказанието са съобразени исмекчаващите вината обстоятелства. Индивидуализирайки размера на санкциятапървоинстанционният съд е акцентирал върху завишената степен на общественаопасност на конкретното деяние като механизъм и подбуди за  неговото извършване, високата степен на вина итежестта на квалифициращите престъплението елементи.           

Апелативенсъд – Бургас, намира, че определеното наказание от 12 години лишаване отсвобода е основателно завишено с 3 години лишаване от свобода. Съдебният съставсчита, че целите на наказанието са постигнати в пълен обем и не се налагаизменение на присъдата чрез намаляване или увеличаване размера на наложенотонаказание.            

Пресцентърътуточнява, че Окръжен съд – Сливен призна на 18.04.2013 г. Стефанов за виновен визвършване на 8 деяния. За това, че на 23.03.2011 г. е направил опит да отнемесумата от 335 386 лв., 23 800 USD, 13 000 EUR и 885 GBP, на обща стойност395 730,77 лв. от владението на банка, с намерение противозаконно да гиприсвои, като употребил за това сила и заплашване. Опитът за грабеж е в особеноголеми размери и деецът е бил въоръжен, като опитът за грабеж е придружен сопит за убийство на охранител на банковия клон. Признат е за виновен пообвинения в това, че на 23.03.2011 г. от 15,57 ч. до 22,13 ч. в банковия клон едържал като заложници петима банкови служители.

Признат е за виновен за това,че от неустановена дата е придобил и до 24.03.2011 г. е държал без надлежноразрешително боеприпаси – общо 79 броя патрони. Както и за това, че за времетоот 23.03.2011 г. до 24.03.2011 г. в гр. Сливен при условията на продължаванопрестъпление противозаконно е унищожил чужди движими вещи – стъклопакети, офисоборудване, охранителни камери и предно панорамно стъкло на лек автомобил „ОпелАстра“. Той е оправдан по обвинение за това, че от неустановена дата е придобили до 24.03.2011 г. в с. Кортен, община Нова Загора е държал без надлежноразрешително общо 17 броя патрони.            

Срешението си от 6 януари 2014 г. Върховният касационен съд потвърждава акта наАпелативен съд – Бургас в гражданската му част за присъденото обезщетение напострадалия в размер на 160 хил. лв.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега