Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

16 души загинаха при челен сблъсък на влакове в Полша

16 души загинаха при челен сблъсък на влакове в Полша

16 души загинаха, а около 60 са ранени при най-тежката влакова катастрофа от 1990 г. насам в Полша, обобщава Франс прес, като се позовава на полските власти.

16 души загинаха, а около 60 са ранени при най-тежката влакова катастрофа от 1990 г. насам в Полша, обобщава Франс прес, като се позовава на полските власти. Близо 40 от ранените са в сериозно състояние и са приети в болници с опасност за живота. Общо 350 души са пътували с двата злополучни влака в момента на катастрофата, станала в снощи в 21 часа българско време в района на град Шчекочини, в Южна Полша.  

Влакът от Варшава за Краков, който е имал 4 вагона, и влакът между Пшемишъл и Варшава, който е имал 6 вагона, са се сблъскали челно. Все още се изяснява причината двете композиции да се окажат на един и същи коловоз, като по първоначални данни е имало ремонт на съседната линия.

Сред пътниците е имало украинци, испанци и французи, но до момента няма данни някой от чужденците да е сред пострадалите.  Стотици души все още се опитват да извадят хората, заклещени в отломките. Един от вагоните е разцепен на две и все още не е претърсен. На мястото на трагедията има линейки и хеликоптери, които извозват ранените. Оцелели разказват, че са чули оглушителен шум и после са били изхвърлени от седалките. Не се знае каква е съдбата на двамата машинисти, съобщава Ройтерс.   

Това е най-тежката подобна катастрофа в Полша за повече от последните 20 години. През 1990 г. два влака се сблъскаха челно край Варшава, като 16 души загинаха. През 1980 г. при друга железопътна катастрофа в Полша загинаха 67 души, а 62 бяха ранени. Тогава близо до Торун, в северната част на страната, пътнически влак се блъсна в товарен влак.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега