Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

18 години затвор за двама от подсъдимите по делото "Гранити"

Другите трима бяха оправдани
18 години затвор за двама от подсъдимите по делото "Гранити"

Наказание 18 години лишаване от свобода при строг режим наложи Окръжен съд – Бургас на Стоян Петров и Стоян Колев, след като ги призна за виновни за отвличането и убийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. Съдът потвърди наложените им мерки за неотклонение задържане под стража. Подсъдимите Станислав Михайлов, Галин Костов и Нено Стоянов са оправдани по повдигнатите им обвинения.

Наказание 18години лишаване от свобода при строг режим наложи Окръжен съд – Бургас на СтоянПетров и Стоян Колев, след като ги призна за виновни за отвличането иубийството на бургаския бизнесмен Стоян Стоянов. Съдът потвърди наложените им мерки занеотклонение задържане под стража. Подсъдимите Станислав Михайлов,Галин Костов и Нено Стоянов са оправдани по повдигнатите им обвинения.            

Окръжен съд – Бургас осъди Петров иКолев да заплатят на детето на пострадалия обезщетение за причинените му неимущественивреди в размер на 170 хил. лв., а на всеки от родителите му обезщетение по 80000 лева. Осъдените трябва да заплатят на двамата също по 3 265 лева обезщетениеза имуществени вреди.            

Стоян Петров е признат за виновен втова, че на 06.03.2008 г. в гр. Бургас, като извършител, в съучастие с друго,починало лице – извършител, и Стоян Колев – подбудител, е отвлякъл пострадалия,с цел противозаконно да го лиши от свобода, като извършителите са биливъоръжени, деянието е извършено от две лица и отвличането е с користна цел. Затова деяние му е наложено наказание 8 години лишаване от свобода при строгрежим.            

Петров е признат за виновен в това,че на 06.03.2008 г. в местността „Горска нива“ в землището на с. Паницово,община Несебър, като извършител и в съучастие с другото лице – извършител, иСтоян Колев – подбудител, умишлено умъртвил бизнесмена, посредствомпрострелване в главата с огнестрелно оръжие – пистолет, като деянието еизвършено предумишлено и с користна цел. За деянието му е наложено наказание 18години лишаване от свобода при строг режим. Решаващият съд определи той датърпи по-тежкото от постановените му наказания – 18 години лишаване от свободапри строг режим.           

Окръжен съд – Бургас призна СтоянКолев за виновен в това, че от месец ноември 2007 г. до 06.03.2008 г., катоподбудител и помагач, в съучастие с Петров и другото лице – като извършители, еподбудил и подпомогнал двамата да отвлекат на 06.03.2008 г. бургаскиябизнесмен, с цел противозаконно да го лишат от свобода, като извършителите сабили въоръжени, деянието е извършено от две лица и отвличането е с користнацел. За деянието той е осъден на 9 години лишаване от свобода при строг режим.            

Колев е признат за виновен в това,че от месец ноември 2007 г. до 06.03.2008 г. като подбудител и помагач всъучастие с Петров и починалото лице – извършители, подбудил и подпомогнал  двамата умишлено да умъртвят пострадалия,чрез използване на огнестрелно оръжие – пистолет, като убийството е осъщественов местността „Горска нива“, деянието е извършено предумишлено, с користна цел ив условията на опасен рецидив. За това деяние съдът му наложи 18 годинилишаване от свобода при строг режим. Съдебният състав постанови той да търпиобщо наказание 18 години лишаване от свобода.             

Петров и Колев са признати за невиннии оправдани по обвиненията в това, че са били подбудени да извършат двете престъпленияот Нено Стоянов, който от своя страна бил подбуден да осъществи тези действияот Костов и Михайлов.            

Окръжен съд – Бургас признаСтанислав Михайлов за невинен и го оправда за повдигнатото му обвинение в това,че от месец ноември 2007 г. до 06.03.2008 г., в съучастие с Галин Костов,подбудил и подпомогнал Стоянов и Колев, да подбудят и подпомогнат Петров и друголице, да отвлекат в гр. Бургас бизнесмен, с цел противозаконно да го лишат отсвобода, като извършителите са били въоръжени, деянието е извършено от двелица, отвличането е с користна цел и са настъпили значителни вредни последици –смъртта на пострадалия. Той е признат за невиновен и оправдан също за това, чев посочения период, в съучастие с Костов е подбудил и подпомогнал Стоянов иКолев, да подбудят и подпомогнат Петров и другото лице, умишлено да умъртвятбизнесмена чрез огнестрелно оръжие – пистолет.            

Окръжен съд – Бургас призна ГалинКостов за невинен и го оправда по същите две обвинения.           

Нено Стоянов бе признат за невинен иоправдан по повдигнатите му обвинения за подбудителство и помагачество вотвличането и убийството на пострадалия.            

Присъдата на Окръжен съд – Бургасподлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Бургас в срок от 15дни. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега