Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Мария Илиева и Орлин Горанов идват в Бургас за Летни музикални празници

Мария Илиева и Орлин Горанов идват в Бургас за Летни музикални празници

15 амбициозни проекта с утвърдени имена в оперното изкуство, 2 премиерни заглавия, 2 симфонични концерта, балет и гост-постановка от Старозагорската опера "Крал за един ден". Това е част от колоритната програма в седмото издание на Летните музикални празници „Емил Чакъров“.

15 амбициозни проектас утвърдени имена в оперното изкуство, 2 премиерни заглавия, 2 симфоничниконцерта, балет и гост-постановка от Старозагорската опера  "Крал за един ден". Това е частот колоритната програма в седмото издание на Летните музикални празници „ЕмилЧакъров“.

„Публиката очаква снетърпение всички прояви, свързани с този фестивал. Той се развива, провокира ивъзпитава“, каза зам.-кметътпокултура Йорданка Ананиева на пресконференция днес.Авангарднотопроизведение от Джузепе Верди „Атила“ ще даде старт на Бургаски музикалнипразници "Емил Чакъров" на 2-ри юли в Летния театър.

„Заглавието не епоставяно пред бургаска публика повече от 40 години. Освен професионалнитеизпълнения, спектакълът включва мултимедия и 3D прожекция, които ще подсилят емоциите ище създадат неповторима атмосфера за всички присъстващи“ – това сподели маестроАлександър Текелиев, директор на Държавна опера –Бургас. Един от акцентите втазгодишната програмата ще бъде концертът на певицата с кадифен глас МарияИлиева.

Тя ще представи най-новите си хитове под съпровода на оркестъра наДържавна опера- Бургас с диригент Славил Димитров. Това ще се случи на сценатана Летния театър на 11-ти юли от 21 часа. През август любимката от сериала„Етажна собственост“ Милица Главнишка идва като гост в Симфо - джаз концерт, за да покаже, че музиката й евтора природа. На 16-ти юли обичаният Орлин Горановтриумфира в операта "Набуко".   

Финалът нафестивала е запазен за премиерата "Цигански барон". Това ще се случина 05- ти септември. Тогава по традиция ще се връчи и наградата за цялостенпринос Емил Чакъров. В номинациите са маестро Найден Тодоров - директона Държавна опера – Русе, диригента Георги Димитров и флейтиста Георги Спасов. Досегашни носители нанаградата са: Минчо Минчев, Румен Цонев и Александър Текелиев - син.*Цените на билетите са 10 лв., 15 лв. и 2 0лв. Правят се отстъпки за пенсионери и ученици.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега