Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

18-годишен ученик "спаси" кръста в Бургас

18-годишен ученик "спаси" кръста в Бургас

Най-бърз сред смелчаците бе Иван Гайтанов. Оказва се, че 18-годишният ученик от ПГРЕ "Г.С. Раковски", участва в ритуала за първи път

Над 50 смелчаци се включиха в ритуала по спасяването на Светия кръст в Бургас, предава репортер на ""PoligrafF". Кръстът бе хвърлен минути след 12 часа от началото на Моста към брега. Граждани не се допуснаха близо до крайбрежната алея, но това не попречи на стотиците желаещи да се позиционират около стълбите до Казиното, за да гледат ритуала на живо. 




Най-бърз сред смелчаците бе Иван Гайтанов. Оказва се, че 18-годишният ученик от ПГРЕ "Г.С. Раковски", участва в ритуала за първи път. След спасяването пожела на всички да са живи и здрави. Да минават трудните времена и да се връщаме към нормалния живот. 



В надпреварата за спасяване на Светия кръст се включиха и четирима именици - Йордан Николов, Йордан Апостолов, Йордан Костадинов и Йордан Петров.17-годишният Мирослав Петров и още пет 18-годишни момчета от Бургас бяха сред най-младите участници тази година в ритуала - Галин Тарашев,  Георги Митев, Деян Велков, Димитър Данов, Мартин Вълканов.Най-възрастен се оказа 45-годишният Стоян Иванов. За трета година за светия кръст скочи и американецът Шанън Джонсън - военен аташе в Посолството на САЩ. Заедно с него бе и неговият колега Клайтън Шейн.

За безопасността на участниците ритуалът по спасяването на Светия кръст се проведе от брега до Моста.Богоявление в Бургас започна с отслужване на празнична литургия от бургаското духовенство в катедрален храм "Св. св Кирил и Методий". След това бяха осветени бойните знамена, а за здравето на войниците от гарнизон Бургас беше отслужен водосвет. 

Публикувахте от PoligrafF.net в Сряда, 6 януари 2021 г.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега