Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

180 осъдени слагат гривни за следене

180 осъдени слагат гривни за следене

180 осъдени на пробация или предсрочно освободени лица ще „накичат“ глезена си със специална гривна за следене, съобщи началникът на дирекция “Изпълнение на наказанията” Митко Димитров. Мярката се въвежда и у нас по проект на правосъдното министерство, финансиран по Норвежки механизъм, съобщава в-к „Труд“. Стойността на проекта е 585 000 евро, а продължителността – 2 години.

180 осъдени на пробация или предсрочно освободени лица ще„накичат“ глезена си със специална гривна за следене, съобщи началникът на дирекция“Изпълнение на наказанията” Митко Димитров. Мярката се въвежда и у нас попроект на правосъдното министерство, финансиран по Норвежки механизъм, съобщавав-к „Труд“. Стойността на проекта е 585 000 евро, а продължителността – 2години.

Гривните са оборудвани с GPS и сензори за саботаж, които алармират вслучай на опит за повреда или сваляне на устройството. Тя може да се използвакакто при осъдените на пробация за установяване местоположението им, така и вслучаите на домашен арест.

"Голяма част от българските затвори са пренаселени ив този смисъл гривните са много полезни", обясни Димитров. Сега взатворите има 9000 души. 166 са с доживотни присъди, а от тях 56 са без правона замяна. Месечната издръжка на всеки от тях е 600-700 лв. Електронниятконтрол, от друга страна, струва 4,70 лв. на ден, което прави под 150 лв.месечно.

Първият опит на страната ни с гривни за следене бе през2010 година, когато на 10 осъдени лица бяха поставени подобни устройства.Резултатите от проекта били отлични, по думите на Димитров, което позволилопо-голямо финансиране тази година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега