Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

19 бургаски ученици ще четат авторска поезия и проза на Фестивала на младите в изкуството

19 бургаски ученици ще четат авторска поезия и проза на Фестивала на младите в изкуството

Талантливите младежи са възпитаници на НЕГ „Гьоте”, АЕГ „Гео Милев”, ПГРЕ „Г.С.Раковски”, Търговската гимназия и Творчески клуб „За хвърчащите хора”.

Любовта към литературата ще събере 19 млади таланти от бургаските гимназии на „Литературно матине” тази неделя, 9 октомври. Събитието е един от акцентите в програмата на Фестивала на младите в изкуството и ще започне от 16.00 часа в залата на Marina Hotel Burgas. Талантливите младежи са възпитаници на НЕГ „Гьоте”, АЕГ „Гео Милев”, ПГРЕ „Г.С.Раковски”, Търговската гимназия и Творчески клуб „За хвърчащите хора”. Те ще прочетат свои авторски произведения в литературните жанрове есе, лирика и проза. Заедно с тях ще бъдат и учителите им, които подкрепят таланта с насоки, внимание и много всеотдайност. Това са Радостина Димитрова, Катя Пухова – Василева, Добрина Топалова, Наска Железчева, Любов Джунгурова и Мариана Ведричкова.

За доброто настроение на всички гости ще се погрижат Александра Георгиева, Светлина Наумова, Мария Вендева и Мария Кабадова от НУМСИ „Панчо Владигеров”.

В рамките на събитието ще „грейне” фасадата на Графичната база. Проектът в черно-бели цветове е дело на Живка Райкова и ще бъде претворен от студенти на Националната художествена академия, под напътствията на д-р Любомир Драганов. Най-голямата видима част от фасадата на Графична база ще изобразява вълни, печатна преса и листове хартия. Завършената стена ще бъде представена утре, 8 октомври, от 11.00 часа.

Тази година фестивалните локации на инициативата са пет – Магазия 1, Графична база „Тодор Атанасов”, DAS Marina Burgas Hotel, остров Св. Анастасия, Център за съвременно изкуство и библиотека, а различните модули от кино, изобразително изкуство, музика и литература се обединиха от темата „Дълбокото синьо море”.

Фестивал на младите в изкуството се организира от Община Бургас, Националната художествена академия, филиалът й в Бургас и DAS Marina BuragsHotel.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега