Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Стартират програма с безплатни стоматологични прегледи на бургаските първокласници

Стартират програма с безплатни стоматологични прегледи на бургаските първокласници

Новата програма е продължение на усилията на Община Бургас за безплатни профилактични прегледи, които да обхванат възможно най-голям дял от населението, от най-ранна до по-зряла възраст.

Стартира програма за профилактични стоматологични прегледи на всички първокласници в бургаските училища. Това съобщи кметът на града Димитър Николов на официалната си фейсбук страница. 

"Днес подписахме 5-годишно споразумение за това с д-р Васил Йовков - председател на Районната колегия на Българския зъболекарски съюз. С въвеждане на програмата “Със здрави зъбки в първи клас” ще обхванем най-често срещаните проблеми при подрастващите и това ще даде възможност да се реагира навреме при проблем. Денталните лекари, които ще работят по нея, ще извършват прегледите безвъзмездно - без родителите да заплащат извършения преглед.Всеки родител ще получи попълнен амбулаторен лист, в който ще е отразен реалния зъбен статус на детето му. При необходимост от последващо лечение, родителят сам ще избере къде и при кого да го проведе", съобщи кметът.

Основната цел на програмата е чрез своевременна профилактика да се намали броят на децата с кариеси в Бургас и да се повишат личните им умения за опазване на оралното им здраве. 

Новата програма е продължение на усилията на Община Бургас за безплатни профилактични прегледи, които да обхванат възможно най-голям дял от населението, от най-ранна до по-зряла възраст.

До момента в действие са програми за очно здраве на 5 и 6-годишните деца, за гръбначни изкривявания, затлъстяване и плоскостъпие при учениците от 7 до 14-годишна възраст и програма за установяване на глаукома при възрастните хора.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега