Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

2000 лева са нужни на четиричленно семейство в BG, за да живее нормално

2000 лева са нужни на четиричленно семейство в BG, за да живее нормално

Малко над 2000 лева са необходими на месец на едно 4-ри членно българско семейство за да се храни, облича, да поддържа домакинството си, да плаща сметките и да харчи за нормални, спрямо българските стандарти развлечения, като почивка, кино, театър, и др. Това показват данните на Института за социални изследвания на КНСБ за издръжката на живот през месец март.

Малко над 2000 лева са необходими на месец на едно 4-ри членно българско семейство за да се храни, облича, да поддържа домакинството си, да плаща сметките и да харчи за нормални, спрямо българските стандарти развлечения, като почивка, кино, театър, и др.  Това показват данните на Института за социални изследвания на КНСБ за издръжката на живот през месец март.

Основните фактори, които повлияха върху нарастването на издръжката на живота с 8% през март 2011 година спрямо март предходната година са:  акцизите върху горивата и цигарите, поскъпването на храните в световен мащаб, както и увеличението на услугите, отчитат от Института.

Цените на хранителните продукти за първото тримесечие на годината скочиха с 5,6%. При нехранителните стоки и услуги средното поскъпване за тримесечието е с 1,2%, Границата на бедност, базирана на потребителска кошница от жизненоважни стоки и услуги за физическо оцеляване, достигна 199,14 лева на 1 лице, което показва ръст с 4,0% спрямо предходното тримесечие.

Средната заплата за страната през 2010 година е 647 лева, а минималната продължава да е 240 лева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега