Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

22 снимки от Атанасовско езеро отличени във фотоконкурс

22 снимки от Атанасовско езеро отличени във фотоконкурс

Двадесет и две снимки на девет автора бяха отличени във фотоконкурса „Един солен ден в Атанасовско езеро”, организиран от Българско дружество за защита на птиците по проект „Солта на живота” изпълняван към програма LIFE+ на ЕС. Всички автори на снимките, участвали във фотоконкурса, са членове на Бургаската Фотографска Общност и през октомври преживяха един солен ден в многоликото Атанасовско езеро.

Двадесет и две снимки на девет автора бяхаотличени във фотоконкурса „Един солен ден в Атанасовско езеро”, организиран отБългарско дружество за защита на птиците по проект „Солта на живота” изпълняванкъм програма LIFE+ на ЕС. Всички автори на снимките, участвали въвфотоконкурса, са членове на Бургаската Фотографска Общност и през октомврипреживяха един солен ден в многоликото Атанасовско езеро.

От срещата им с лагуната, предлагащаконтрастни и различни гледки – плитки водоеми, разделени от диги и земнивалове, бели купчини със сол, басейни с луга и множество птичи ята, фотографитеизбраха 50 снимки, от който в надпреварата бяха отличени 22. Тричленното журиот еколози и фотографи реши, че „В тези снимки  фотографите са успели да усетят характера наплитката лагуна и с помощта на обективите си да запечатат най-отличителните йчерти”.

Най-умело с предизвикателството Атанасовскоезеро във фотоконкурса са се справили двама майстори на фотокамерата и тезаемат почетното първо място. Това са Георги Драгиев, успял да съхрани уникалнакартина в южната част на Атанасовско езеро, когато небе и вода се сливат в еднои Александр Стоянов с нежните си и детайлни снимки на характерни елементи отлагуната.На второ място журито класира черно-бялатафотография на Етелка Пирева – купчина сол от северната част на езерото.

Част от снимките, участвали въвфотоконкурса „Един солен ден в Атанасовско езеро” ще красят страниците накалендара за 2015 г. на Българска Фондация Биоразнообразие, който традиционно епосветен на един вид животно или растение, но по изключение през следващатагодина календарът ще показва и разказва за едно от най-красивите езера наБългария, намиращо се не високо в планината, а в сърцето на най-добрия град заживеене -  Бургас. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега