Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

270 бургазлийчета влизат в напълно обновената ЦДГ "Чайка"

270 бургазлийчета влизат в напълно обновената ЦДГ "Чайка"

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и директорът на детското заведение Димитрина Топалова прерязаха днес, на 1 септември, лентата на напълно обновената ЦДГ № 11 „Чайка” в ж.к. „Меден рудник”.

Кметът на Община Бургас Димитър Николов и директорът на детското заведение Димитрина Топалова прерязаха днес, на 1 септември, лентата на напълно обновената ЦДГ № 11 „Чайка” в ж.к. „Меден рудник”.

Детската градина е едно от 10 – те учебни заведения, включени в проекта за саниране и подобряване на енергийните характеристики със средства, осигурени от Община Бургас по Фонд „Енергийна ефективност”.

За доброто настроение на своите гости, децата от ЦДГ „Чайка” бяха подготвили специална празнична програма от песни и танци. „ЦДГ „Чайка” е първият наш обект по програма „Енергийна ефективност”. Поставили сме си за задача, успоредно с изграждането на нови, до година и половина всички детски градини на територията на община Бургас да бъдат санирани и отговарящи на съвременните изисквания за енергийна ефективност”, заяви кметът Николов по време на тържеството.

Градоначалникът сподели още, че в началото на мандата е имало само една обновена градина, а за последните 3 години те са вече 16. „От перфектните условия за обучение тук ще се възползват 270 деца, тъй като от тази година се увеличава и приемът на децата в градината с 20.”, допълни Николов. Ремонтът в ЦДГ „Чайка”, извършен през това лято, е на обща стойност около 270 000 лв., 70 000 лв. от които са общински средства, а останалите – по линия на Фонд „Енергийна ефективност”.

Откакто е изградена през 1988 г. – вече 23 години, в ЦДГ „Чайка” не е извършван толкова мащабен и сериозен ремонт. На фасадата и на трите павилиона на градината е положена нова хидро- и топлоизолация, а старата и амортизирана дограма е подменена с нова. На покрива й са монтирани соларни панели за обезпечаване нуждите от топла вода в детското заведение.

Нововъведение, освен слънчевите колектори, е и модерната система за отопление и охлаждане, която ще предостави изключителен комфорт за децата, независимо от сезона. Повишаването на енергийните характеристики на сградите ще осигури екологично чиста и евтина топла вода и енергия, без щети за околната среда и значително по-ниски разходи за отопление през зимата.

Така ЦДГ „Чайка” е напълно готова да посрещне новата учебна година с изцяло обновен вид, предлагайки по-голям комфорт и по-добра среда за отглеждане и развитие на всички малчугани в нея. Освен нея, в проекта за саниране и въвеждане на мерки за енергийна ефективност са включени още 8 детски градини и 1 училище, 6 от които също са вече напълно готови да посрещнат своите възпитаници.

Заедно с грижата за старите, през последните 3 години в Бургас са построени 4 нови детски градини, с което общият им брой стана 34. Съвсем скоро предстои да започне изграждането на още една нова градина в най-многолюдния бургаски жилищен комплекс „Меден рудник”, а до края на годината друга – в кв. Банево.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега