Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

3 км достигна тапата в Бургас през уикенда

3 км достигна тапата в Бургас през уикенда

3 километра достигна тапата в Бургас от автомобили, пътуващи от магистрала "Тракия" към Южното Черноморие през уикенда. Освен нерви и стрес за шофьорите, пътно-транспортните произшествия вече са ежедневие.

3 километра достигна тапата в Бургас от автомобили, пътуващи от магистрала "Тракия" към Южното Черноморие през уикенда. Освен нерви и стрес за шофьорите, пътно-транспортните произшествия вече са ежедневие. Има опасност и от драстично замърсяване на въздуха от изгорели автомобилни газове. Вече се отчитат и закъснения в разписанието на градския транспорт заради километричните опашки. Тези данни бяха изнесени днес на оперативка на кмета на Бургас Димитър Николов. 

"Вече е опасно! Инфраструктурата на града не е проектирана за такъв трафик. Ако спешно не бъде отпуснато държавно финансиране за пътен възел Запад с обходен път, който да извежда транзит движението от автомагистрала "Тракия" към Южното Черноморие, градът ще стане капан за хора и автомобили", алармира кметът на Бургас. 

Проблемът вече не е само регионален, а касае хиляди хора, планирали лятната си почивка на юг, които прекарват часове в колите си заради транспортния блокаж.За самия Бургас последствията са огромни и те дават сериозни отражения върху местната икономика. Заради задръстванията, хората закъсняват за работа, доставките  осъществявани от фирми, също и това води до сериозни финансови загуби за бизнеса.  На оперативката бяха представени данни, според които през юли от четири коли, влизащи в Бургас, три преминават транзит на път за Южното Черноморие.

Още по-тежко ще бъде положението през август, когато е пикът на летния сезон. Заради голямото строителство, потокът не е само от леки автомобили, а е ежедневен от обслужващи курортите на юг от Бургас камиони.

"Изграждането на пътен възел "Запад" е от национално значение. Това ще спести преминаването на трафика през три жилищни зони на Бургас, отровните газове, шум, прах, амортизация на пътната инфраструктура, която Общината поддържа. Да не говорим за стреса, катастрофите, опасностите от прибягващите пешеходци през натоварените участъци", допълни Николов. 

Цялостният проект за изграждане на пътен възел "Запад" с надлез е готов отдавна. Първият му етап приключи с отчуждаването на терени и преместването на подземните комуникации. За изграждането на пътен възел "Запад" има правителствено решение. Общата стойност на проекта е 20 987 912,38 лв. с ДДС, от които са отпуснати едва 4 млн. С тях е изградена една от отсечките, които свързват  ул. "Проф. Якимов" и "Одрин".

Въпреки, че обектът е под шапката на Агенция Пътна инфраструктура, община Бургас вече инвестира близо 2 млн. лева отчуждаване на терени и преместване на подземната комуникация. Заради липсата на финансиране, останалите етапи от реализацията на проекта са замразени.Стартирането на един от най-важните инфраструктурни обектиза Бургас и региона - надлез над Товарна жп гара с пътен възел на ул. "Одрин" и ул. "Крайезерна", ще доведе до извеждане на транзитния поток по обходен маршрут, разтоварване на основната улична мрежа и обезпечаване транспортно-комуникационното обслужване на територията.

С новопроектираното трасе ще се осигури директна връзка от главен път І-6 София - Бургас и І-9 Варна - Бургас - М. Търново не само с производствените зони "Север", "Юг" и "Победа", пристанищния комплекс, но и с цялото южно черноморско крайбрежие.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега