Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 години и половина затвор за готвача Деян Дичев по повдигнатите му три обвинения

4 години и половина затвор за готвача Деян Дичев по повдигнатите му три обвинения

Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.

Районен съд – Бургас присъди на Деян Д. едно общо наказание по повдигнатите му три обвинения в размер на 4 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието, съобщиха от Районен съд – Бургас. 

Съдът наложи на подсъдимия и „Глоба“ от 2 000 лв. Съдът призна Деян Д. за виновен в това, че  за времето от 29.10.2020 г. до 27.08.2021 г., в гр. Бургас, в условията на продължавано престъпление, както сам, така и в условието на посредствено извършителство – чрез друг, действащ при неосведоменост, спомогнал на С. Р. (извършил престъпления по чл. 115 от НК – умишлено умъртвяване на Т. Б.; пренасяне на трупни останки; умишлено умъртвяване на Ю. М.; заличаване на следи от престъпление), да избегне наказателно преследване за тези престъпления, без да се е споразумял с това лице, преди да е извършило самите престъпления (престъпление по чл. 294, ал. 1, във вр. чл. 26, ал. 1 от НК).

Деян Д. бе признат за виновен и за другите две повдигнати му обвинения, че на 04.08.2021 г., в гр. Бургас, придобил, като получил от С. Р. и за времето от 04.08.2021 г. до 24.08.2021 г., държал в отдушник в мокро помещение на Военен клуб „ДНА“, огнестрелно оръжие – пистолет „Макаров“, както и боеприпаси за огнестрелни оръжия (престъпление по чл. 339, ал. 1 от НК) и за това, че в периода от 04.08.2021 г. до 24.08.2021 г., в отдушник в мокро помещение на Военен клуб „ДНА“, без надлежно разрешително, държал високорискови наркотични вещества – коноп и кокаин, като общото нетно тегло на конопа е 6,485 гр., на стойност 38.91 лв., а на кокаина – 5,657 гр., на стойност 452.56 лв. (престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК).

Съдът проведе разпоредително заседание, в което защитата на подсъдимия поиска от съда процеса да бъде гледан в условията на „Закрити врата“. Бургаският районен съд не намери основания за уважаване на искането и веднага след провеждането на разпоредителното заседание пристъпи към предварително изслушване на страните. Делото бе гледано по реда на особените правила на Глава 27 – Съкратено съдебно следствие, по чл. 371, т. 2 от НПК по искане отново на подсъдимият и неговия адвокат.

По време на съдебните прения държавното обвинение пледира за общо наказание по трите повдигнати обвинения в размер на 4 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване на наказанието. Прокурорът поиска на подсъдимия да бъде наложена и „Глоба“ в размер на 2 000 лв. Според защитата, Деян Д. трябваше да бъде оправдан по повдигнатото му обвинение за държане на наркотични вещества, поради липса на доказателства. Адвокатът пледира и за минимално наказание по повдигнатото му обвинение за придобиване и държане на оръжие. Защитата обърна внимание на смекчаващите вината обстоятелства, доброто процесуално поведение на Деян Д., съдействие при разследването и чистото съдебно минало на подсъдимия. За престъплението – лично укривателство, той поиска от съда наказание в размер на 1 година и 4 месеца „Лишаване от свобода“ и не изключи възможността за прилагането на Института на условното осъждане.

В съдебното заседание Деян Д. изрази съжаление за всичко, което е извършил и помоли съда да бъде „снизходителен“ при произнасянето на своята присъда.Присъдата на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвана или протестирана в 15-дневен срок.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега